Een Koeler En Processor Installeren

Inhoudsopgave:

Een Koeler En Processor Installeren
Een Koeler En Processor Installeren

Video: Een Koeler En Processor Installeren

Video: Een Koeler En Processor Installeren
Video: Install an Intel LGA1150 or LGA1155 CPU Processor as Fast As Possible 2024, April
Anonim

Bij het kopen van een computer kun je veel besparen als je deze koopt voor onderdelen en montageservices in de winkel weigert. In dit geval zul je natuurlijk zelf de systeemeenheid moeten monteren, zelf een koeler, processor en andere componenten moeten installeren. Maar in werkelijkheid is het in elkaar zetten van een computer niet moeilijk. Dit vereist alleen aandacht, nauwkeurigheid en een bepaalde hoeveelheid tijd. En de besparingen die bij aankoop worden verkregen, zijn gerechtvaardigd.

Een koeler en processor installeren
Een koeler en processor installeren

instructies:

Stap 1

Het eerste dat u moet doen bij het samenstellen van een computer, is het installeren van een koeler, processor op het moederbord. Om dit te doen, plaatsen we het moederbord op een hard oppervlak waardoor het niet kan knijpen wanneer erop wordt gedrukt.

Stap 2

We onderzoeken de processor zelf en de socket daarvoor op het moederbord zorgvuldig. De processors missen aan één of meerdere zijden antennecontacten. Dit is voor het gemak van montage. Tegelijkertijd mist de socket de bijbehorende nesten voor deze antennes. Nadat we de processor met de socket hebben gecombineerd volgens deze criteria, geven we deze vrij. Als de verbinding correct is, zal het gemakkelijk mislukken.

Stap 3

Aan de zijkant van de socket bevindt zich een processor-hold-down hendel. Sluit de hendel voorzichtig zonder extra kracht te zetten. Het zal de processor permanent en stevig in de socket bevestigen.

Stap 4

Smeer de koelere radiateurzool in met koelpasta. Knijp afzonderlijk een druppel pasta op de processor.

Stap 5

We combineren de koeler met de processor en repareren deze. Afhankelijk van het ontwerp van de radiator worden de koelers vastgezet met hendels zoals een processorklem, of met speciale sloten, of ingeschroefd.

Stap 6

De stroomkabels van de koeler sluiten we aan op de bijbehorende connector op het moederbord.

Stap 7

We installeren het moederbord in de systeemdoos. De rest van de componenten zijn al in de systeemeenheid gemakkelijker en sneller aan te sluiten.

Aanbevolen: