Hoe Kies Je Een Ventilator Voor Je Processor

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Ventilator Voor Je Processor
Hoe Kies Je Een Ventilator Voor Je Processor

Video: Hoe Kies Je Een Ventilator Voor Je Processor

Video: Hoe Kies Je Een Ventilator Voor Je Processor
Video: Install an Intel LGA1150 or LGA1155 CPU Processor as Fast As Possible 2024, Mei
Anonim

Speciale ventilatoren worden gebruikt om belangrijke apparaten in een pc te koelen. De aanwezigheid van een goede koeler bij de centrale processor zorgt niet alleen voor een stabiele werking van dit apparaat, maar ook om het te optimaliseren.

Hoe kies je een ventilator voor je processor
Hoe kies je een ventilator voor je processor

instructies:

Stap 1

Bij het kiezen van een ventilator voor een centrale processor zijn er veel parameters waarmee u rekening moet houden. Als u besluit alleen de koeler te vervangen, kies dan een apparaat dat identiek is aan het apparaat dat al op de radiator is geïnstalleerd. Zet uw computer uit en open de systeemeenheid. Bestudeer de methode om de koeler aan de radiator te bevestigen en de afmetingen van deze apparaten.

Stap 2

Ontdek het type connector dat nodig is om de koeler op het moederbord van de computer aan te sluiten. Meestal wordt een driepolige connector gebruikt, maar er kunnen ook andere opties zijn.

Stap 3

Heb je te maken met relatief oude apparaten, dan zul je niet alleen de koeler, maar ook de koelradiator moeten vervangen. Ontdek hoe u het koellichaam op het moederbord bevestigt. Meestal zijn deze apparaten aangesloten op een speciaal ingebouwd of verwijderbaar substraat.

Stap 4

Als je geen koellichaam van het gewenste formaat hebt gevonden, koop dan een apparaat met een eigen substraat. Dergelijke koellichamen zijn bijna universeel omdat ze op de meeste AT- of ATX-moederborden kunnen worden geïnstalleerd.

Stap 5

Zorg ervoor dat er zich geen transistors in de directe omgeving van het geïnstalleerde koellichaam bevinden. De praktijk leert dat universele substraten iets breder zijn dan standaardanalogen. Andere mechanismen kunnen worden gebruikt om de radiator eraan te bevestigen. Zorg ervoor dat het geselecteerde koellichaam op dit moederbordmodel kan worden geïnstalleerd.

Stap 6

Controleer of de standaardwafer kan worden verwijderd zonder het moederbord te beschadigen. Anders heeft het geen zin om een nieuw volwaardig koelsysteem aan te schaffen.

Stap 7

Wanneer u een koeler vervangt door een radiator, moet u ervoor zorgen dat u het thermische vet vervangt. Het wordt meestal meegeleverd met koelapparatuur.

Aanbevolen: