Een Ventilator Van Een Processor Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Ventilator Van Een Processor Verwijderen
Een Ventilator Van Een Processor Verwijderen

Video: Een Ventilator Van Een Processor Verwijderen

Video: Een Ventilator Van Een Processor Verwijderen
Video: How to remove Intel CPU and heatsink 2024, Mei
Anonim

Tijdens de werking van de computer hoopt zich een grote hoeveelheid stof op op de interne onderdelen. Meerdere werkende ventilatoren (bijvoorbeeld op een processor, videokaart) zorgen ervoor dat stof op de meest ontoegankelijke plekken komt. Om de status van de processor te controleren, koelpasta bij te werken of gewoon het stof af te stoffen, moet u eerst de ventilator van de processor verwijderen.

Een ventilator van een processor verwijderen
Een ventilator van een processor verwijderen

Noodzakelijk

Computer, kleine kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Tijdens bedrijf verbruikt de processor veel elektrische energie, deze wordt warmte en de processor warmt op. Om overmatige verhitting te voorkomen is de processor voorzien van een krachtige heatsink. Het koellichaam bestaat uit vele dunne, evenwijdige vinnen en een ventilator die lucht door de vinnen drijft. De luchtstroom koelt de platters en daarmee de processor.

Stap 2

Om het stof aan de binnenkant van het koellichaam te verwijderen of om toegang te krijgen tot de processor, moet u de ventilator verwijderen. Om dit te doen, koppelt u alle externe kabels en de voeding los van de computersysteemeenheid. Leg de systeemeenheid op zijn kant op een voldoende verlichte plaats, zodat het handiger is om ermee te werken. Verwijder de zijkap van de systeemeenheid van uw computer. Gewoonlijk wordt het deksel vastgehouden door schroeven of grendels. Draai de schroeven los en schuif het deksel terug. Ze zal langs de groeven van het frame rijden en zal worden verwijderd.

Stap 3

Zoek de processorventilator. Standaard zitten er drie ventilatoren in de computerkast: in de voeding, op de videokaart, op de processor. De PSU-ventilator is moeilijk te bereiken. Verwar de ventilator op de grafische kaart niet met de ventilator op de processor. Een videokaart is bijna altijd het bovenste bord dat uit een connector op het moederbord steekt. Daarom zal de centrale ventilator horizontaal staan wanneer u de systeemeenheid neerzet.

Stap 4

Bepaal het type ventilatormontage. Je kunt het definiëren aan de hand van zijn uiterlijk: het is ofwel schroeven of een vergrendeling. Draai de schroeven voorzichtig los als de ventilator eraan is bevestigd. Kies een schroevendraaier die overeenkomt met de maat van de schroefkoppen om de sleuf niet te scheuren. Draai de schroeven los, gewoonlijk 4. Maak de vergrendelingen los als de ventilator eraan is bevestigd. Til de twee metalen of plastic hendels tegelijkertijd op als het hulpstuk anders is. Scheid de ventilator voorzichtig van de radiator.

Aanbevolen: