Een Processor Installeren In In

Inhoudsopgave:

Een Processor Installeren In In
Een Processor Installeren In In

Video: Een Processor Installeren In In

Video: Een Processor Installeren In In
Video: Installing a CPU - How To: Basics 2024, Mei
Anonim

De voortgang van de installatie van de processor hangt af van het type processor en de configuratie van het moederbord. Het belangrijkste is om het principe van compatibiliteit te observeren, evenals elementaire nauwkeurigheid.

Een processor installeren in 2017 in
Een processor installeren in 2017 in

instructies:

Stap 1

Begin het installatieproces door de systeemeenheid te openen en het moederbord te verwijderen door alle benodigde montageschroeven los te draaien.

Stap 2

Bestudeer het model van het moederbord, onthoud visueel hoe de processor in een bepaald geval is geïnstalleerd. Als het de taak is om de oude steen te vervangen door een nieuwe, moet u, voordat u deze vervanging uitvoert, de mogelijkheid van een upgrade onderzoeken. Het moederbord moet het processortype ondersteunen. Om deze informatie te achterhalen, kunt u naar de officiële website van de fabrikant gaan en lezen welke configuratie mogelijk is.

Stap 3

Download de handleiding van het moederbord van de website van de fabrikant en bestudeer deze. De meeste moederbordmodellen bieden de installatie van een processor samen met een koelsysteem, inclusief een koellichaam en een koeler. Dit ontwerp heeft een systeem van vergrendelingen en sleutels die een onjuiste installatie van de processor zullen voorkomen.

Stap 4

Verwijder de oude processor en verwijder vervolgens de resten van de oude koelpasta van het contactoppervlak. Het is noodzakelijk om voorzichtig te handelen om de contactplaats niet te beschadigen. Vervolgens moet u het contactoppervlak smeren met thermisch vet waarop de processor wordt geïnstalleerd. De pasta moet heel dun zijn. Gebruik geen metalen voorwerpen bij het aanbrengen van de compositie, gebruik een zachte plaat van rubber of plastic, hout.

Stap 5

Als er een nieuwe processor wordt gekocht, heeft de fabrikant er in eerste instantie al een laag thermische interface op aangebracht, die als koelpasta moet werken. Het is echter het beste om deze laag te verwijderen en in plaats daarvan koelpasta aan te brengen. De contactvlakken zijn niet perfect vlak en het thermische vet vult deze microholtes en verbetert de hechting en het contact.

Stap 6

Til de vergrendelingshendels op naar een verticale positie en lijn de processor- en sleuftoetsen uit. Bij het installeren moeten de pinnen perfect overeenkomen. U moet de processor niet in de socket forceren, als alles correct is gedaan, zullen de vergrendelingen gemakkelijk sluiten en zal de processor stevig op het moederbord worden geïnstalleerd. In dit geval zal de koeler een lichte speling hebben, waardoor het koelsysteem vrij kan werken.

Aanbevolen: