Een Verwisselbare Harde Schijf Formatteren

Inhoudsopgave:

Een Verwisselbare Harde Schijf Formatteren
Een Verwisselbare Harde Schijf Formatteren

Video: Een Verwisselbare Harde Schijf Formatteren

Video: Een Verwisselbare Harde Schijf Formatteren
Video: 5 minuten: Formatteren externe harde schijf op MAC | May2Learn 2024, Mei
Anonim

Alle gebruikers van personal computers, laptops, enz. vroeg of laat geconfronteerd met de noodzaak om de harde schijf te formatteren. De redenen hiervoor kunnen zeer divers zijn - van de wens om de harde schijf in partities te verdelen tot de noodzaak om een kwaadaardig virus te elimineren. Maar eigenaren van externe harde schijven moeten vaak al nadenken over formatteringsproblemen op het moment dat ze het felbegeerde verwijderbare apparaat kopen, omdat het bestandssysteem er misschien niet op is geïnstalleerd, wat vereist is door de bestaande computer.

Een verwisselbare harde schijf formatteren
Een verwisselbare harde schijf formatteren

Noodzakelijk

  • - verwisselbare harde schijf die u wilt formatteren
  • - pc met Windows-besturingssysteem
  • - Windows-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat er geen belangrijke gegevens op de verwisselbare harde schijf staan die u wilt formatteren. Schrijf de bestanden en mappen die u nodig hebt naar de belangrijkste harde schijf van uw computer of naar externe media (cd's en dvd's, USB-sticks, enz.).

Onthoud: na het formatteren wordt de schijf volledig leeg en is het onmogelijk om gegevens te herstellen.

Stap 2

Controleer of de verwisselbare harde schijf is aangesloten op de computer. Start de opmaakprocedure.

Het kan op verschillende manieren. Kies degene die het beste bij je past. Maar het is beter om ze in de onderstaande volgorde te gebruiken en alleen naar de volgende stap te gaan als de vorige om de een of andere reden niet met succes werd bekroond.

Stap 3

Optie één. Open Deze computer vanuit het menu Start of via een snelkoppeling op het bureaublad van uw computer. Selecteer de schijf die u nodig hebt, klik er met de rechtermuisknop op en zoek het item "Formatteren". Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt het vereiste bestandssysteem; u kunt alle instellingen naar eigen goeddunken wijzigen.

Stap 4

Optie twee. Als de gewenste verwisselbare harde schijf niet wordt vermeld in Deze computer, probeer deze dan op een andere manier te vinden. Klik op de Start-knop. Zoek "Configuratiescherm", open. Zoek daar het item "Administratie" en vervolgens "Computerbeheer". Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt in de tak "Opslagapparaten" de optie "Schijfbeheer". Zoek de schijf die je nodig hebt, klik met de rechtermuisknop en selecteer "Formatteren…".

Stap 5

Optie drie. Als de vorige twee methoden niet werken, neem dan een Windows-installatieschijf. Download het en begin met het opnieuw installeren van uw systeem. Meestal vraagt het systeem u om te selecteren op welke harde schijf de installatie wordt uitgevoerd en of de schijven moeten worden geformatteerd. Selecteer in beide vragen uw verwisselbare harde schijf die u wilt formatteren. Vergeet niet het vereiste bestandssysteem op te geven.

Zodra het formatteringsproces is voltooid, wordt de computer opnieuw opgestart. Verwijder op deze punten uw Windows-installatieschijf. Het proces is voltooid.

Aanbevolen: