Hoe Kies Je Een Verwisselbare Harde Schijf?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Verwisselbare Harde Schijf?
Hoe Kies Je Een Verwisselbare Harde Schijf?

Video: Hoe Kies Je Een Verwisselbare Harde Schijf?

Video: Hoe Kies Je Een Verwisselbare Harde Schijf?
Video: Hard Disk Drive, hoe werkt een harde schijf 2024, Mei
Anonim

Voor de overdracht en langdurige opslag van belangrijke informatie wordt het gebruik van externe schijven aanbevolen. Als je constant met een grote hoeveelheid data werkt, koop dan niet je gebruikelijke flashkaart, maar een draagbare harde schijf.

Een verwisselbare harde schijf kiezen hard
Een verwisselbare harde schijf kiezen hard

instructies:

Stap 1

Begin met het identificeren van de juiste vormfactor van de harde schijf. Standaardmodellen zijn 3", 5" of 2,5" breed. Draagbare harde schijven van de eerste categorie zijn behoorlijk omvangrijk en zwaar. Soms hebben deze apparaten een AC-aansluiting nodig. Door deze functie kunnen ze niet samen met mobiele pc's buitenshuis worden gebruikt.

Stap 2

Let op de hoeveelheid geheugen op uw harde schijf. Apparaten met een vormfactor van 3,5 inch laten u in de regel meer informatie opnemen dan hun kleinere tegenhangers. Vind je deze eigenschap belangrijk, kies dan voor een 3,5 inch harde schijf.

Stap 3

Vergeet niet een ander belangrijk kenmerk te verduidelijken: gegevensverwerkingssnelheid. Denk niet alleen aan de directe schrijfsnelheid naar de schijf, maar ook aan de bandbreedte van het informatie-uitwisselingskanaal tussen de harde schijf en de pc. Gegevensoverdracht met hoge snelheid wordt verzorgd door USB 3.0- en eSATA-interfaces.

Stap 4

Zoek uit of er connectoren nodig zijn om verbinding te maken met andere apparaten. In de meeste gevallen wordt de USB-poort gebruikt. Hiermee sluit je de harde schijf niet alleen aan op een computer, maar ook op een tv, luidsprekersysteem, enzovoort.

Stap 5

Onderzoek het uiterlijk van uw harde schijf. Ontdek uit welk materiaal zijn lichaam is gemaakt. Vaak vind je harde schijven met een metalen omhulsel. Een dergelijke behuizing beschermt de schijf goed tegen invloeden van buitenaf.

Stap 6

Houd er rekening mee dat bepaalde modellen verwisselbare harde schijven een actieve verbinding van twee USB-kanalen tegelijk vereisen. Gewoonlijk wordt informatie via een van hen verzonden en wordt stroom via de andere verzonden. Als u van plan bent een harde schijf met een mobiele computer te gebruiken, weiger dan een harde schijf met deze functie te kopen. Ten eerste is het mogelijk dat u niet altijd extra randapparatuur kunt aansluiten. En ten tweede verbruiken dergelijke harde schijven actief batterijvermogen.

Aanbevolen: