Hoe Een Harde Schijf Op Een Laptop Te Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Op Een Laptop Te Formatteren
Hoe Een Harde Schijf Op Een Laptop Te Formatteren

Video: Hoe Een Harde Schijf Op Een Laptop Te Formatteren

Video: Hoe Een Harde Schijf Op Een Laptop Te Formatteren
Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2024, Oktober
Anonim

Het formatteren van harde schijven wordt meestal gedaan wanneer het nodig is om alle informatie die erop is opgeslagen volledig te wissen. Het formatteren van alle schijven is een geweldige manier om virussen en bestanden te verwijderen die uw computer verstoppen.

Het formatteren van harde schijven wordt meestal gedaan wanneer het nodig is om alle informatie volledig te wissen
Het formatteren van harde schijven wordt meestal gedaan wanneer het nodig is om alle informatie volledig te wissen

instructies:

Stap 1

Voordat u begint met formatteren, is het raadzaam om een back-up te maken van belangrijke bestanden en mappen. Om dit te doen, moeten ze worden gekopieerd naar elk draagbaar opslagmedium (flashkaart, cd, draagbare harde schijf, enz.).

Stap 2

Vervolgens moet u naar de map "Deze computer" gaan en de schijf selecteren die u wilt formatteren.

Stap 3

Door met de rechtermuisknop op de schijfnaam te klikken, roept u een lijst met acties op. Daarin moet je de regel "Formaat …" selecteren.

Stap 4

Het dialoogvenster Opmaak verschijnt. De bovenste regel toont informatie over de capaciteit van de schijf. Het originele bestandssysteem van de schijf wordt hieronder getoond. U kunt een ander bestandssysteem instellen waarvoor de schijf wordt geformatteerd. Dan komt de regel "Clustergrootte". Een cluster is de minimale grootte op schijf voor het opslaan van één bestand. De clustergrootte wordt automatisch door het systeem ingesteld, maar het is ook mogelijk om deze naar eigen inzicht te wijzigen. Onder de "Clustergrootte" staat de regel "Volumelabel" - dit is de naam van de schijf, die ook in uw eigen naam kan worden gewijzigd (meestal wordt de naam door de fabrikant gegeven).

Stap 5

Voordat u gaat formatteren, kunt u de opmaakmethode selecteren. In het venster "Formatteren" op laptops zijn er meestal 2 actieve formatteringsmethoden om uit te kiezen:

- Snel (het wissen van de inhoudsopgave). Met deze opmaakmethode worden alleen de bestandssysteemtabellen gewist, terwijl de fysieke gegevens behouden blijven;

- Gebruik compressie. Hiermee kunt u bestanden op uw harde schijf comprimeren tijdens het formatteringsproces.

Stap 6

Wanneer alle benodigde parameters zijn opgegeven, moet u op de knop "Start" klikken. Er verschijnt een venster met de waarschuwing dat het formatteren alle bestanden op de geselecteerde schijf zal vernietigen. Om het formatteringsproces te starten, drukt u op de knop "OK" om te annuleren - de knop "Annuleren".

Aanbevolen: