Een Verwisselbare Schijf Formatteren Format

Inhoudsopgave:

Een Verwisselbare Schijf Formatteren Format
Een Verwisselbare Schijf Formatteren Format

Video: Een Verwisselbare Schijf Formatteren Format

Video: Een Verwisselbare Schijf Formatteren Format
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Om een verwisselbare schijf te formatteren (of het nu een gewone flashdrive of een externe harde schijf is), sluit u deze aan op uw computer in de modus voor gegevensoverdracht. Het formatteringsproces zal worden besproken aan de hand van het voorbeeld van het Windows-besturingssysteem en een eenvoudige USB-stick, maar zelfs in andere besturingssystemen is het niet veel anders.

Een verwisselbare schijf formatteren format
Een verwisselbare schijf formatteren format

Noodzakelijk

USB-flashstation of externe harde schijf, computer

instructies:

Stap 1

Als u voor de eerste keer een verwisselbare schijf op deze computer hebt aangesloten, moet u wachten tot de benodigde stuurprogramma's zijn geïnstalleerd. In de regel duurt dit proces niet langer dan een minuut. Pas dan kunt u beginnen met het formatteren van de schijf.

Stap 2

Nadat de verwisselbare schijf in het gedeelte "Deze computer" is verschenen, moet u er met de rechtermuisknop op klikken. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de functie "opmaak". In een klein venster dat verschijnt, worden alle benodigde opmaakinstellingen gemaakt.

Stap 3

Capaciteit: Er is hier niets aan te veranderen, omdat het alleen de capaciteit toont die na het formatteren door het apparaat wordt weergegeven. In de regel is de waarde enkele megabytes lager dan aangegeven door de fabrikant van het apparaat.

Stap 4

Bestandssysteem: in dit geval beschouwen we de 2 meest voorkomende bestandssystemen - FAT en NTFS. De meeste flashdrives zijn standaard in FAT geformatteerd, maar hier is het vermeldenswaard een van de eigenaardigheden: als uw verwisselbare schijf een volume van meer dan 4 GB heeft, zult u problemen ondervinden bij het schrijven van bestanden die groter zijn dan 4 GB. Daarom kunt u geen schijfimage of film van hoge kwaliteit branden die groter is dan deze limiet. In dit geval moet u het NTFS-bestandssysteem kiezen.

Stap 5

Clustergrootte: in de meeste gevallen moet deze parameter niet worden aangeraakt, maar als u van plan bent een zeer groot aantal zeer kleine bestanden (tekstbestanden, scripts) naar een verwisselbare schijf te schrijven, is het zinvol om de minimumwaarde van deze parameter in te stellen. Anders heeft het apparaat snel geen vrij geheugen meer.

Stap 6

Het volumelabel is de toekomstige naam voor de verwisselbare schijf. Geef de schijf een naam zoals u wilt.

Stap 7

Snel formatteren (de inhoudsopgave wissen): vink dit vakje alleen aan als het apparaat nieuw is en er nog geen bestanden zijn geschreven. U kunt deze functie ook gebruiken als er tijdgebrek is, maar onthoud dat in dit geval de bestanden die vóór het formatteren in het geheugen stonden, kunnen worden hersteld met de aanwezigheid van speciale software. Als u de schijf met gegevens volledig wilt wissen, moet u deze optie niet inschakelen.

Stap 8

MS-DOS-opstartschijf maken: Als u geen opstartbare schijf gaat maken of zelfs niet weet wat het is, laat u het selectievakje uitgeschakeld.

Stap 9

Nadat alle instellingen zijn voltooid, hoeft u alleen maar op de knop "Start" te klikken, maar we raden u aan er nogmaals voor te zorgen dat er geen belangrijke gegevens op het apparaat staan, omdat het na het formatteren uiterst moeilijk of zelfs onmogelijk zal zijn om herstellen.

Aanbevolen: