Hoe Een Harde Schijf Op Een Computer Te Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Op Een Computer Te Formatteren
Hoe Een Harde Schijf Op Een Computer Te Formatteren

Video: Hoe Een Harde Schijf Op Een Computer Te Formatteren

Video: Hoe Een Harde Schijf Op Een Computer Te Formatteren
Video: 5 minuten: Formatteren externe harde schijf op MAC | May2Learn 2024, April
Anonim

Om de harde schijf of een van de partities volledig te wissen, raden we aan het formatteringsproces te gebruiken. Het kan worden bereikt met behulp van verschillende beproefde methoden.

Hoe een harde schijf op een computer te formatteren
Hoe een harde schijf op een computer te formatteren

Noodzakelijk

Windows-installatieschijf

instructies:

Stap 1

In een situatie waarin u een harde schijfpartitie moet formatteren waarop het besturingssysteem niet is geïnstalleerd, gebruikt u de standaardhulpprogramma's van het Windows-besturingssysteem. Ga naar het menu "Mijn Computer".

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de partitie of de hele schijf die u wilt formatteren. Selecteer Opmaak. Specificeer de clustergrootte van het toekomstige volume en het type bestandssysteem. Voeg indien nodig een volumelabel toe. Klik op de knop "Start" om te beginnen met het formatteren van de partitie.

Stap 3

Als u de systeempartitie van de harde schijf moet formatteren, is de taak iets gecompliceerder. Verwijder de harde schijf uit de systeemeenheid. Sluit deze harde schijf aan op een andere computer. Zet deze pc aan.

Stap 4

Start uw besturingssysteem. Ga naar het menu "Mijn Computer". Herhaal het algoritme beschreven in de tweede stap. Zet uw computer uit. Installeer de harde schijf in de eerste pc.

Stap 5

Als u de harde schijf niet op een andere computer kunt aansluiten, formatteer dan de systeempartitie terwijl u een ander besturingssysteem installeert. Plaats de schijf met de Windows-installatiebestanden in het station. Zet uw computer aan.

Stap 6

Start het proces van het installeren van een nieuw besturingssysteem. Wanneer het installatieproces gaat om het selecteren van een harde schijfpartitie, selecteer dan de lokale schijf waarop het te verwijderen besturingssysteem is geïnstalleerd.

Stap 7

Selecteer in het volgende venster "Formatteren naar FAT32" of "Formatteren naar NTFS". Installeer het nieuwe besturingssysteem op de geselecteerde partitie.

Stap 8

Met het installatieprogramma van Windows Seven en Vista kunt u de gezondheid van uw harde schijven verfijnen. Klik eerst op de knop "Schijfinstellingen" om een menu met extra functies te openen.

Stap 9

Selecteer de harde schijf of de partitie waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Klik op de knop "Formaat". Geef de partitie op voor het installeren van een nieuw besturingssysteem. Klik op de knop Installeren.

Aanbevolen: