Hoe Spraak Naar Tekst Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Spraak Naar Tekst Te Converteren
Hoe Spraak Naar Tekst Te Converteren

Video: Hoe Spraak Naar Tekst Te Converteren

Video: Hoe Spraak Naar Tekst Te Converteren
Video: Spraakgestuurd typen - Spraak naar tekst met Nederlandse leestekens 2024, Mei
Anonim

Programma's voor het omzetten van spraak in tekst bestaan al heel lang, maar hun ontwikkeling in Rusland is sinds de jaren negentig nauwelijks vertraagd. Dit komt doordat er in ons land nogal wat specialisten op dit gebied werkzaam zijn.

Hoe spraak naar tekst te converteren
Hoe spraak naar tekst te converteren

Noodzakelijk

een programma voor spraakherkenning

instructies:

Stap 1

Koop een microfoon met een goede geluidsgevoeligheid. Als uw computer al een ingebouwde microfoon heeft, is het goed mogelijk dat deze niet voldoende is voor spraakherkenning en de verdere vertaling ervan in gedrukte vorm. Er zijn veel programma's voor het omzetten van spraak, maar ze stellen allemaal hoge eisen aan de gebruikte apparatuur, vooral voor Russische spraak. Ook is het noodzakelijk dat uw geluidskaart het meest geschikt is voor spraakperceptie.

Stap 2

Het is raadzaam om echo- en externe ruisonderdrukking in te schakelen in de algemene microfooninstellingen. Natuurlijk zal de herkenning in dit geval ook niet ideaal zijn, maar de kwaliteit ervan zal merkbaar verbeteren.

Stap 3

Download een programma om uw stem om te zetten in getypte spraak. De meeste van deze hulpprogramma's werken op een betaalde basis, en als je een programma nodig hebt dat Russische spraak converteert, probeer dan "Diktograf" of "Gorynych". Dit is een van de weinige programma's die Russische spraak kan herkennen voor verdere conversie naar tekst in een min of meer acceptabele kwaliteit. Bovendien laden ze het systeem praktisch niet, met minimale vereisten voor de computerconfiguratie. Hun grote minpuntje zit in een relatief kleine woordenschat. In vergelijking met buitenlandse tegenhangers die bijvoorbeeld Engelse spraak herkennen, bevinden binnenlandse ontwikkelaars zich nog op het beginniveau. Als u Engelse spraak moet herkennen, heeft u veel meer keuze.

Stap 4

Installeer het programma na aankoop op uw computer; registreer, indien nodig, maak uzelf vertrouwd met de interface; download indien mogelijk updates. Sluit daarna de microfoon aan, configureer de apparatuur in het menu "Geluiden en audioapparaten" in het configuratiescherm, schakel extra effecten uit in de geluidskaartparameters.

Aanbevolen: