Hoe Tekst Met Spraak Af Te Spelen

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst Met Spraak Af Te Spelen
Hoe Tekst Met Spraak Af Te Spelen

Video: Hoe Tekst Met Spraak Af Te Spelen

Video: Hoe Tekst Met Spraak Af Te Spelen
Video: ACTEREN: TIPS om TEKST te LEREN als een PRO! / ACTEREN en PRESENTEREN 2024, April
Anonim

Sinds het verschijnen van de eerste computers hebben hun makers nagedacht over de vraag hoe ze een "slimme machine" moeten leren spreken. Spraakprogramma's dateren uit de tijd van Sinclatr-computers. Ze namen alleen het Latijnse alfabet waar en spraken Russische woorden uit met een opvallend Pools accent. Een moderne computer kan met behulp van een speciaal programma tekst reproduceren die in bijna elk lettertype en in elke taal is geschreven.

Hoe tekst met stem af te spelen
Hoe tekst met stem af te spelen

Noodzakelijk

  • - een computer met een teksteditor en internettoegang;
  • - programma voor het afspelen van tekst Digalo, Agent Reader, 2nd Speech Center, etc.
  • - geluidskaart;
  • - reproductiesysteem.

instructies:

Stap 1

Sommige versies van Windows hebben ingebouwde Engelse tekstreproductie. Je vindt het via het menu Start. Verdere stappen zijn afhankelijk van de versie van Windows. Als je XP hebt, zoek dan de optie "Instellingen" en daarin - "Configuratiescherm". In het bijbehorende tabblad vind je de "Spraak"-functie die je nodig hebt.

Stap 2

In Windows 7 zal het pad enigszins anders zijn, zij het vergelijkbaar. Klik ook op de knop "Start" en ga vervolgens direct naar het "Configuratiescherm". Zoek dan naar "Toegankelijkheid" en dan - "Spraakherkenning". Onderzoek het paneel en zoek naar de functie Tekst-naar-spraak. Dit is precies wat je nodig hebt.

Stap 3

Probeer je stem. Om dit te doen, is er een speciaal venster in het ingebouwde programma, waarin u een kleine tekst moet invoeren. U vindt het venster direct na het aanbod "Gebruik de volgende tekst voor de stemtest". Klik op "Stemtest" en luister naar wat er is gebeurd. Sommige versies van Windows hebben de mogelijkheid om de stem te kiezen die het meest aangenaam is voor uw gehoor.

Stap 4

Het ingebouwde programma kan Russische tekst lezen, maar is in transliteratie geschreven. Dit is nogal onhandig. Bovendien is de mogelijkheid om tekst met spraak af te spelen niet in alle versies van het besturingssysteem aanwezig. Kies daarom iets anders, want er zijn nu veel programma's en sommige kunnen zelfs grote tekst omzetten in een audioboek. Selecteer een programma met geschikte systeemvereisten. Bedenk ook in welke taal de tekst kan worden geschreven. Dit wordt meestal aangegeven in de beschrijving van de software.

Stap 5

Download het programma en installeer het op uw computer. In de regel worden dergelijke programma's gestart volgens het standaardschema en nemen ze niet veel ruimte in beslag. Hun interfaces zijn natuurlijk anders, maar het werkingsprincipe is ongeveer hetzelfde. De tekst moet in een speciaal venster worden ingevoegd. Soms is het voldoende om het naar het klembord te kopiëren en op play te drukken.

Stap 6

U kunt de tekst ook met uw stem afspelen via de browser die u gebruikt om op internet te werken. Ga naar de Google-zoekmachine. Controleer het adres in de bovenste regel - google.ru zou daar moeten zijn. U ziet verschillende links boven de zoekbalk - "Afbeeldingen", "Video's", enz. Je hebt degene nodig die "Meer" zegt. Ga erop staan en je krijgt een lijst te zien met de mogelijkheden die deze zoekservice biedt. Onder hen is de "Vertaler". Maak het open. U ziet 2 grote vensters en een kleiner venster, waarin u de taal uit de voorgestelde lijst moet instellen. Voer in het linker grote venster uw tekst in. Onderaan dit venster ziet u een pictogram met een grammofoon, wat alleen tekstweergave betekent.

Aanbevolen: