Hoe Datum Naar Tekst Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Datum Naar Tekst Te Converteren
Hoe Datum Naar Tekst Te Converteren

Video: Hoe Datum Naar Tekst Te Converteren

Video: Hoe Datum Naar Tekst Te Converteren
Video: Teksten converteren naar getallen 2024, Mei
Anonim

Microsoft Excel is een programma dat is ontworpen om te werken met tweedimensionale gegevensarrays die worden gepresenteerd in de vorm van spreadsheets. In de cellen van deze tabel kan informatie in verschillende formaten worden weergegeven: numeriek, tekst, monetair, percentage, enz. Tegelijkertijd is het converteren van het ene type naar het andere net zo eenvoudig als het pellen van peren.

Hoe datum naar tekst te converteren
Hoe datum naar tekst te converteren

Noodzakelijk

Microsoft Excel-toepassing

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om een datum om te zetten in tekst in een Microsoft Excel-spreadsheet.

Open het document dat u nodig hebt en zoek daarin de cel waarvan u de gegevens van het ene formaat naar het andere wilt vertalen. Klik erop met de rechtermuisknop en zoek in het vervolgkeuzemenu naar het item "Cellen opmaken". Klik erop. Open in het venster dat verschijnt het tabblad "Nummer", waar u in de lijst "Nummernotaties" de waarde "Tekst" selecteert. Aan de rechterkant van het geopende venster ziet u hoe uw datum zal veranderen na de uitgevoerde manipulaties. Als alles bij u past, klikt u op OK, zo niet - op de knop Annuleren.

Stap 2

De tweede methode is niet ingewikkelder dan de vorige. In de regel wordt het gebruikt in gevallen waarin het nodig is om een datum in een tabel om te zetten naar de overeenkomstige dag van de week.

In het begin moet u de gewenste cel in het geopende blad selecteren, er met de rechtermuisknop op klikken en het item "Cellen opmaken" zoeken in het menu dat verschijnt. Selecteer vervolgens het tabblad "Nummer" en klik in de lijst "Nummernotaties" op de regel "Alle formaten". Voer nu aan de rechterkant van het venster in het veld "Type" een van de twee uitdrukkingen in:

dddd (DDDD) - als u wilt dat de waarde van de dag van de week volledig in de cel wordt weergegeven;

ddd (DDD) - als u wilt dat de dag van de week in een verkorte vorm wordt weergegeven.

Om de aangebrachte wijzigingen op te slaan, drukt u op de knop OK, anders - op de knop Annuleren.

Stap 3

Het converteren van een numerieke datum naar tekst kan ook worden gedaan met behulp van de TEKST-functie, die als volgt is geschreven:

= TEXT (Mobiele nummer; "formaat").

Dus, om de datum in de dag van de week te veranderen, zal de bovenstaande functie de vorm aannemen:

= TEKST (A1, "DDD").

Stap 4

In het geval dat u de opmaak van meerdere cellen tegelijk moet wijzigen, hoeft u niet met elk afzonderlijk te werken. U moet gewoon alle cellen selecteren en een van de bovenstaande acties kiezen.

Aanbevolen: