Hoe Een Getal Naar Tekst Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Getal Naar Tekst Te Converteren
Hoe Een Getal Naar Tekst Te Converteren

Video: Hoe Een Getal Naar Tekst Te Converteren

Video: Hoe Een Getal Naar Tekst Te Converteren
Video: Teksten converteren naar getallen 2024, Mei
Anonim

Zelf een getal als tekst schrijven is niet moeilijk als je niet met grote getallen of een groot aantal getallen te maken hebt. In dit geval kunt u het beste een geautomatiseerde methode gebruiken om getallen naar tekst om te zetten.

Een speciaal programma zal helpen om het nummer naar tekst te converteren
Een speciaal programma zal helpen om het nummer naar tekst te converteren

instructies:

Stap 1

U kunt het programma "Number in Words" (NumberInWords) gebruiken, dat uw routinewerk kan vergemakkelijken. Je kunt het downloaden op de ontwikkelaarspagina op https://rus.altarsoft.com/number_in_words.shtml. Het programma is klein van formaat en hoeft niet te worden geïnstalleerd, wat betekent dat u het op elke computer kunt gebruiken door het eenvoudig op te slaan op een extern medium (flashstation of harde schijf)

Stap 2

Download het programma en pak het uit met een beschikbare archiver (WinRAR, WinZip, enz.). Voer het programma uit en voer een getal in het veld Nummer in. Dit kan handmatig worden gedaan of met de opdrachten Kopiëren (Ctrl + C) en Plakken (Ctrl + V). Druk op de "Enter"-knop in het programmavenster of op het toetsenbord. Het nummer wordt onmiddellijk omgezet in tekst. U kunt het in elk document of programma kopiëren en plakken.

Stap 3

Voor het gemak kunt u een van de opties voor getalnotatie instellen: digitaal of monetair. Als u de waarde instelt op "Monetair" en het land "Rusland" selecteert, wordt het woord "roebel" (s) automatisch vervangen door het nummer. Door het land in te stellen op "USA", wordt het woord "Dollar"(s) toegevoegd, enz. En door de waarde in te stellen op "Digitaal", wordt het getal geconverteerd zonder toevoeging van valutasymbolen.

Aanbevolen: