Hoe Maak Je Meer Lettertype Op De Pagina

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Meer Lettertype Op De Pagina
Hoe Maak Je Meer Lettertype Op De Pagina

Video: Hoe Maak Je Meer Lettertype Op De Pagina

Video: Hoe Maak Je Meer Lettertype Op De Pagina
Video: Lettertypes (en kleur) aanpassen in WordPress: zo doe je dat. 2024, Mei
Anonim

Onhandige kleine lettertjes zijn een zeer urgent probleem voor slechtzienden. Inderdaad, de kleine lettergrootte dwingt de gebruiker om zijn ogen te spannen, het wordt onmogelijk om informatie waar te nemen en het gebruik van een computer veroorzaakt ongemak.

Hoe meer lettertype op de pagina te maken
Hoe meer lettertype op de pagina te maken

instructies:

Stap 1

Als het ongemak wordt veroorzaakt door een kleine schermresolutie, moet u de nodige parameters instellen in de instellingen. Open het bureaubladmenu door met de rechtermuisknop op een lege ruimte te klikken en het menu-item "Desktopeigenschappen" te selecteren.

Stap 2

Vervolgens moet u het tabblad "Ontwerp" openen. Ga naar het tabblad, selecteer opnieuw het vereiste veld "Lettergrootte". Klik op het tabblad en selecteer de gewenste lettergrootte-opties.

Stap 3

U krijgt de keuze uit een lettertype in drie formaten met voorbeeldletters. Vink het bijbehorende vakje Groot lettertype aan. Klik op de knop Toepassen.

Stap 4

Als u niet tevreden bent met de wijzigingen, gaat u terug naar het vorige tabblad en selecteert u andere opties, waarbij u het lettertype verhoogt naar "Extra Large". Klik nogmaals op de knop Toepassen.

Stap 5

Als u niet tevreden bent met het lettertype in de teksteditor, moet u het menu-item "Lettertypen" openen. Dit kan zowel op het paginacontrolepaneel als door met de rechtermuisknop op de pagina te klikken. Selecteer de gewenste lettergrootte in de vervolgkeuzelijst.

Stap 6

Als u het lettertype in het document niet hoeft te wijzigen, maar de paginaresolutie op het scherm moet verhogen, gebruikt u het tabblad "Schaal" in het menu "Beeld". Klik op het pictogram "% to real" om de gewenste pagina-instellingen toe te wijzen.

Stap 7

Alle browsers bieden ook de mogelijkheid om de lettergrootte te wijzigen. Ga hiervoor naar het menu "Beeld" in de instellingen, open het gedeelte "Pagina" en vervolgens het subgedeelte "Schaal". Selecteer de gewenste lettergrootte. In sommige browsers wordt deze functie gedupliceerd in de vorm van sneltoetsen CTRL en "+". Ze moeten tegelijkertijd worden ingedrukt. U kunt de lettergrootte ook vergroten of verkleinen door op de CTRL-toets te drukken terwijl u met het muiswiel bladert.

Aanbevolen: