Hoe Maak Je Een Mooi Lettertype

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Mooi Lettertype
Hoe Maak Je Een Mooi Lettertype

Video: Hoe Maak Je Een Mooi Lettertype

Video: Hoe Maak Je Een Mooi Lettertype
Video: Lettertypes downloaden 2024, Mei
Anonim

Werken met typografie is een belangrijk onderdeel van de professionele activiteiten van een copywriter, webmaster en ontwerper. Een lettertype dat het probleem oplost en een lust voor het oog is, is niet minder belangrijk dan de inhoud van de tekst en de structuur van het document.

Hoe maak je een mooi lettertype
Hoe maak je een mooi lettertype

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst welk type lettertype het meest geschikt is om uw probleem op te lossen. Lettertypen worden traditioneel onderverdeeld in vijf categorieën (families). De meest voorkomende lettertypen die in de typografie worden gebruikt, zijn schreef en schreefloos.

Stap 2

Serif-lettertypen werken het beste om af te drukken. Serifs brengen niet alleen de gotische stijl over, maar hebben ook een praktische functie, waardoor de ogen van de lezer zich aan de letters kunnen "klampen". Voorbeelden: Times New Roman, Garamond.

Stap 3

Sans serif-lettertypen worden meestal gebruikt voor typografische oplossingen voor websites, presentaties, games op internet. Ogen worden moe als u op een computer werkt, en schreefloos helpt om stress en vermoeidheid te verlichten, stelt u in staat meer pagina's op een site te lezen of de ervaring van het kijken naar een film met ondertitels te verbeteren. Typische leden van de familie: Verdana, Arial.

Stap 4

Als mogelijke moeilijkheden u niet tegenhouden, kunt u zelf een mooi lettertype maken. De gratis webapplicaties Fontstruct (fontstruct.fontshop.com) en FontForge hebben een intuïtieve interface en de mogelijkheid om hun lettertypen samen te stellen en op te slaan in open TrueType-formaat.

Stap 5

Het is mogelijk om een mooi lettertype te maken in de vector grafische editor Corel Draw. Deze software, populair in de ontwerp (illustrator) omgeving, stelt je in staat om in drie stappen unieke typografie te maken. Eerst wordt een sjabloon voorbereid (een cel voor het opslaan van uw symbolen). Het weerspiegelt het uiterlijk van het personage - met superscript of afstammelingen, breedte en hoogte. De tweede fase is tekenen, waarbij direct elementen in de sjabloon worden gemaakt met behulp van lijnen, bogen en Corel Draw-primitieven. Ten slotte moet het voltooide lettertype teken voor teken worden vertaald in het reeds genoemde TrueType-formaat.

Stap 6

Veel mogelijkheden voor het maken van een prachtig lettertype worden geboden door het meest populaire ontwerpprogramma voor het werken met rasterafbeeldingen - Adobe Photoshop. Hiermee kunt u de individuele symbolen maken die nodig zijn voor het project. Om een lettertype te maken, opent u een nieuw venster, maakt u de laag transparant. Het wordt aanbevolen om een raster toe te voegen om de verhoudingen van letters en cijfers beter op elkaar af te stemmen. Symbolen in Photoshop wegen enkele megabytes, dus het is het beste om dit type typografie alleen voor afdrukken te gebruiken.

Aanbevolen: