Hoe Te Controleren Of Een Poort Gesloten Is?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Controleren Of Een Poort Gesloten Is?
Hoe Te Controleren Of Een Poort Gesloten Is?

Video: Hoe Te Controleren Of Een Poort Gesloten Is?

Video: Hoe Te Controleren Of Een Poort Gesloten Is?
Video: Hoe de overheid schimmige miljoenendeals sloot en boeren dupeerde 2023, Maart
Anonim

Internettoepassingen verzenden gegevens via speciale poorten. Een netwerkpoort is een toegewezen systeembron die op een specifieke netwerkhost draait. Als de poort is gesloten, heeft het programma geen toegang tot het netwerk en kan het daarom zijn functies niet correct uitvoeren.

Hoe te controleren of een poort gesloten is?
Hoe te controleren of een poort gesloten is?

instructies:

Stap 1

U kunt standaard Windows-tools gebruiken om gesloten poorten te controleren. Ga naar de instellingen van het programma dat je gebruikt, dat geen verbinding kan maken met de server, ga naar de netwerkinstellingen. Onthoud de poort die is opgegeven in de parameters.

Stap 2

Voer de opdrachtprompt uit. Ga hiervoor naar "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Opdrachtprompt". U kunt ook cmd invoeren in de zoekbalk van de toepassing in het menu Start en vervolgens het gevonden resultaat selecteren.

Stap 3

Voer de opdracht netstat in. Met deze applicatie kunt u een lijst met werkende gateways bekijken waar internetverbindingen op uw computer doorheen gaan. Druk op Enter.

Stap 4

U ziet een lijst met alle actieve verbindingen op dit moment. U vindt het poortnummer in de eerste kolom. Het verschijnt na de dubbele punt, gevolgd door het IP-adres. Als de netwerkgateway die door uw programma wordt gebruikt niet in deze lijst staat, is deze gesloten.

Stap 5

Voer een van de open poorten in die in de lijst staan in de instellingen van het programma dat wordt gebruikt, of probeer het te openen met standaard systeemtools. Ga naar "Start" - "Configuratiescherm". Selecteer in het geopende venster de zoekbalk en voer de zoekopdracht "firewall" in. Selecteer Windows Firewall uit de gevonden resultaten.

Stap 6

Klik op de link "Geavanceerde instellingen" en selecteer vervolgens "Inkomende regels" - "Regel maken". Volg de instructies in de wizard en maak een nieuwe inkomende verbinding met het poortnummer dat uw applicatie gebruikt.

Populair per onderwerp