Een Gesloten Map Openen

Inhoudsopgave:

Een Gesloten Map Openen
Een Gesloten Map Openen

Video: Een Gesloten Map Openen

Video: Een Gesloten Map Openen
Video: Windows 10: veelgebruikte map snel openen 2024, April
Anonim

Bij het opnieuw installeren van het besturingssysteem of het wijzigen van het schijfformaat van FAT 32 naar NTFS, kan er een fout optreden bij het openen van mappen en bestanden. Dit gebeurt vaak wanneer u een map probeert te openen die in een eerdere versie van Windows is gemaakt.

Een gesloten map openen
Een gesloten map openen

instructies:

Stap 1

Volg deze stappen om de geweigerde map te openen. Controleer de maprechten, u kunt het als volgt doen: roep het contextmenu op de gewenste map op, selecteer het item "Eigenschappen". Ga naar het tabblad "Beveiliging", selecteer het gedeelte "Groepen of gebruikers", klik op de gewenste gebruikersnaam om de beschikbare machtigingen weer te geven. Om een map te openen waartoe de toegang is gesloten, stelt u de leesmachtiging in. Klik dan op de knop "Toepassen".

Stap 2

Log in op het systeem onder het "Beheerder"-account om toegang te krijgen tot de privémap. Klik vervolgens op de knop "Start" om naar het hoofdmenu te gaan, selecteer "Deze computer". Ga naar het menu "Extra", selecteer de optie "Mapopties", ga naar het tabblad "Beeld". Vink het vakje aan naast "Eenvoudig bestanden delen", klik op de knop "OK".

Stap 3

Start het systeem op met de LiveCD. In het opgestarte besturingssysteem zijn alle mappen beschikbaar. Open een map met gesloten toegang, kopieer alles wat erin staat naar een nieuwe map, bij voorkeur op een andere schijf of zelfs op een USB-stick.

Stap 4

Als de map andere mappen bevat, kunnen deze ook worden vergrendeld; er moeten ook nieuwe mappen worden gemaakt voor hun inhoud. Breng alleen bestanden van hen over. Verwijder alle oude mappen en de nieuwe moeten een andere naam krijgen, wijs in geen geval de oude namen toe aan de nieuwe mappen. Start het systeem opnieuw op, start op vanaf de harde schijf. U zou nu een beperkte map moeten kunnen openen.

Stap 5

Controleer uw systeem op virussen, aangezien de maptoegangsfout kan optreden als gevolg van virussen zoals Virus. VBS. Small.a en andere. Controleer het register, namelijk de HKEY LOCAL MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion / Winlogon-subsleutel, de waarde voor de Userinit-parameter moet system32 / userinit.exe zijn.

Stap 6

Open de schijven van uw computer in het programma "Explorer", schakel eerst de weergave van verborgen items in de "Mapopties" in. Blader door de schijven om te zien of er een autorun.****-bestand op staat. Als u een dergelijk bestand vindt, verwijdert u het en start u het systeem opnieuw op.

Aanbevolen: