Hoe De Com-poort Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Com-poort Te Controleren?
Hoe De Com-poort Te Controleren?

Video: Hoe De Com-poort Te Controleren?

Video: Hoe De Com-poort Te Controleren?
Video: Windows 10 COM Port Identification 2024, April
Anonim

Soms moet u bij het diagnosticeren van een computer de COM-poort controleren. Er zijn twee mogelijkheden om te controleren. De eerste optie is om te controleren met een muis met de juiste interface, de tweede is om een speciaal programma CheckIt te gebruiken.

Hoe de com-poort te controleren?
Hoe de com-poort te controleren?

instructies:

Stap 1

De eerste optie om de poort te testen vereist een COM-muis. Sluit het aan op de computer en als het werkt, kunnen we zeggen dat de COM-poort gedeeltelijk werkt. Deze controle is niet nauwkeurig aangezien slechts 4 van de 8 signaallijnen kunnen worden gecontroleerd.

Stap 2

Controleren met het CheckIt-programma is betrouwbaarder. Hiervoor heeft u een teststekker nodig. Haal het bij een computerwinkel of maak het zelf. Neem hiervoor een draad met een COM-interface en soldeer de signaallijnen als volgt: soldeer draden 2 en 3, draden 7 en 8, evenals draden 1, 4, 6, 9.

Stap 3

De controle wordt uitgevoerd in DOS-modus. Dit vereist een opstartbare diskette die het CheckIt-programma zal bevatten. Plaats een lege diskette in uw computer. Open vervolgens met Verkenner "Deze computer" en klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van de diskette - "Schijf 3, 5 (A)". Selecteer in de lijst die verschijnt het item "Formatteren" en plaats een vinkje naast het item "Maak een MS-DOS-opstartschijf". Nadat u het formatteringsproces hebt voltooid, kopieert u het CheckIt-programma naar de diskette.

Stap 4

Sluit de teststekker aan op de COM-poort. Start de computer opnieuw op en wanneer deze is ingeschakeld, selecteert u het BIOS om op te starten vanaf een diskette. Plaats de gemaakte opstartdiskette in de diskettedrive, voer na het opstartproces een: / checkit.exe in.

Stap 5

Nadat het programmavenster is verschenen, drukt u tweemaal op de Enter-toets, selecteert u vervolgens Tests -> Serial Ports en geeft u het COM-poortnummer op dat u aan het controleren bent. Bevestig de aanwezigheid van de testplug door op de juiste toets te drukken. Wacht tot het proces is voltooid. Als het programma na controle een fout genereert, is de COM-poort defect. Als het programma geen fouten geeft, is de test geslaagd en werkt de COM-poort naar behoren.

Aanbevolen: