Hoe Maak Je Een Boekje In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Boekje In Photoshop
Hoe Maak Je Een Boekje In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Boekje In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Boekje In Photoshop
Video: Brochure maken A5 InDesign printen als dubbelzijdig boekje vanuit PDF 2024, Mei
Anonim

Helaas heeft niet iedereen de vaardigheden om in ontwerpprogramma's te werken, die soms niet genoeg tijd hebben om het onder de knie te krijgen. Photoshop is, in tegenstelling tot professionele lay-outprogramma's, een van de programma's die de meeste computergebruikers bezitten. En als je op zijn minst een beetje kennis hebt van de basis, dan zal het niet moeilijk voor je zijn om een boekje te maken, evenals andere eenvoudige dingen - een diploma, een diploma, een felicitatiebrief of een ansichtkaart. Het belangrijkste is om doorzettingsvermogen en een beetje fantasie te hebben.

Hoe maak je een boekje in Photoshop
Hoe maak je een boekje in Photoshop

instructies:

Stap 1

Een boekje bevat, net als andere gedrukte producten, informatie over een organisatie, sommige diensten, een specifiek project of evenement. Daarom begint het ontwerpen van een brochure met het verzamelen van informatie ervoor. Dit zijn foto's, logo en contactgegevens van de organisatie, waarvan de tekst in een boekje meestal één, maximaal twee pagina's bevat.

Stap 2

De achtergrond speelt een speciale rol in het boekje, die de kleurstemming voor het hele product bepaalt. Als je problemen hebt met het kiezen van een achtergrond, wat vaak het geval is voor beginners, kun je beter naar de kant-en-klare brochures kijken die voorhanden zijn, of voorbeelden zoeken op de websites van uitgevers, en zo beslissen over het kleurenschema jij hebt nodig. Dan is het makkelijker voor je om foto's voor de achtergrond te kiezen.

Stap 3

De lay-out van het boekje is op twee pagina's geplaatst - extern en intern, die in Photoshop in twee verschillende bestanden zijn gemaakt. Het werk aan elk van hen begint met het maken van een A4-document in liggende richting. Aan alle vier zijden van de pagina's zijn de geleiders 5 mm afgesneden - dit zijn de randen die niet in het afdrukgebied van de printer vallen en later kunnen worden afgesneden. Ook de handleidingen, het werkgebied van de pagina's is verdeeld in drie identieke kolommen.

Stap 4

De middelste en rechterkolom van de buitenste pagina fungeren als een soort "omslag" voor het boekje, dat is gedecoreerd in fellere kleuren. In dit geval is de rechterkant de voorkant en de middelste kant de achterkant. De voorkant moet de belangrijkste informatie van het boekje bevatten - het logo en de naam van de organisatie, de naam, de middelste foto, indien nodig, het jaar en de plaats van uitgifte bevinden zich in het midden onderaan. Op de achteromslag staan meestal de contactgegevens van de organisatie. De linkerkolom van de buitenste pagina van het boekje is meer thematisch gerelateerd aan de informatie over de binnenste spreiding en kan de problematiek of de relevantie van het onderwerp bevatten, en in sommige gevallen de samenvatting van het belangrijkste materiaal.

Stap 5

De binnenkant van het boekje bevat een volledige onthulling van het onderwerp en bestaat uit tekst, in een lettertype van niet minder dan 6-punts, en foto's, waarvan de afmetingen bij voorkeur hetzelfde moeten zijn. Om de perceptie van informatie te vergemakkelijken, kan de tekst worden opgedeeld in secties en worden geleid door kleine kopjes.

Stap 6

Wanneer al het materiaal zich op de pagina's van het toekomstige boekje bevindt, is het tijd om het op een conceptafdruk te zetten, indien nodig de randen af te snijden en te vouwen. Op het gevouwen papier ziet u alle gebreken, inclusief spelfouten.

Stap 7

De tekst moet gemakkelijk te lezen zijn en nuttige informatie bevatten - te klein zal niemand interesseren, en het gebrek aan stof tot nadenken zal geen goede indruk achterlaten in het geheugen van de lezers. Materiaal, vooral tekst, moet in elke kolom worden gecentreerd, d.w.z. zich op gelijke afstand van de vouwlijnen en de randen van het vel bevinden. Foto's aan de uiterste rand en op de vouwen van het boekje zien er ook lelijk uit.

Stap 8

Nadat je je tekortkomingen hebt gecorrigeerd, laat je je kunst aan iemand zien, er zullen zeker nog een paar opmerkingen met een frisse blik worden bekeken. En pas nadat uw boekje de vorm heeft gekregen van een publicatie die u en uw omgeving mooi vinden, kan het in definitieve druk worden gezet.

Aanbevolen: