Hoe U De Frequentie Van De Processor Van Uw Computer Kunt Verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Frequentie Van De Processor Van Uw Computer Kunt Verhogen
Hoe U De Frequentie Van De Processor Van Uw Computer Kunt Verhogen

Video: Hoe U De Frequentie Van De Processor Van Uw Computer Kunt Verhogen

Video: Hoe U De Frequentie Van De Processor Van Uw Computer Kunt Verhogen
Video: how to chek the generation of processor 2024, April
Anonim

Bijna elke processor heeft overklokpotentieel. De specifieke frequentie waarmee u de processor kunt overklokken, is afhankelijk van het model. Dit is een van de gemakkelijkste manieren om de algehele prestaties van uw computer te verbeteren zonder dat er hardware-upgrades nodig zijn.

Hoe u de frequentie van de processor van uw computer kunt verhogen
Hoe u de frequentie van de processor van uw computer kunt verhogen

Noodzakelijk

  • - AMD OverDrive-programma;
  • - ClockGen-programma.

instructies:

Stap 1

Als je een AMD-processor hebt, kun je het beste het AMD OverDrive-programma gebruiken om deze te overklokken. Als dit programma niet op de stuurprogrammaschijf staat, kunt u het downloaden van de officiële site. Installeer de applicatie op uw computer. Start vervolgens uw computer opnieuw op.

Stap 2

Start AMD OverDrive. Na het starten verschijnt een venster met inleidende informatie. Klik OK. U komt in het hoofdmenu van het programma, waar u verschillende manieren kunt kiezen om de processorsnelheid te verhogen. Maar de meest optimale is om de automatische overklokoptie te gebruiken. Het programma test automatisch uw processor en selecteert de maximaal toegestane frequentie op basis van de mogelijkheden en geïnstalleerde koeling.

Stap 3

Voor automatisch overklokken, klik in het programmamenu op Auto Clock. Een lijst met uw processorcores verschijnt in de linkerbenedenhoek. Standaard zijn ze allemaal aangevinkt, wat betekent dat alle cores worden overgeklokt. Het wordt niet aanbevolen om de selectievakjes uit te schakelen, klik gewoon op Start. De procedure voor het testen van de processor begint. Als u klaar bent, klikt u op Instellingen toepassen. Daarna worden de wijzigingen van kracht en werkt uw processor op de nieuwe, hogere frequentie.

Stap 4

Eigenaars van Intel-processors kunnen het ClockGen-programma gebruiken. Download het van internet. Het programma hoeft niet te worden geïnstalleerd. Start ClockGen en klik vervolgens op PLL Setup in het menu. Klik op de pijl in de rechterbovenhoek en selecteer het type moederbord-chipset.

Stap 5

Selecteer daarna het gedeelte Klokken. In het geopende venster ziet u een schuifregelaar met daar tegenover een inscriptie FSB. Verplaats deze schuif iets naar rechts, waardoor de processorfrequentie wordt verhoogd. Sla de instellingen op. Als de computer goed werkt, kunt u de processorfrequentie nog iets verhogen.

Aanbevolen: