Hoe De Frequentie Van RAM Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Frequentie Van RAM Te Verhogen?
Hoe De Frequentie Van RAM Te Verhogen?

Video: Hoe De Frequentie Van RAM Te Verhogen?

Video: Hoe De Frequentie Van RAM Te Verhogen?
Video: Hoe vervang ik mijn RAM-geheugen? 2024, April
Anonim

Hoe snel uw computer of laptop ook is, na verloop van tijd is de kracht ervan niet meer voldoende en kan deze de taken die u nodig hebt niet meer aan. Dan ontstaat het idee om de componenten ervan te overklokken. Een relatief behoorlijke prestatieverbetering kan worden bereikt door het RAM-geheugen van de computer te overklokken. Houd er rekening mee dat overklokken leidt tot een afname van de stabiliteit van de computer, dus het moet met de nodige voorzichtigheid worden uitgevoerd en alleen als het dringend nodig is.

Hoe de frequentie van RAM te verhogen?
Hoe de frequentie van RAM te verhogen?

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - CPU-stabiliteitstestprogramma.

instructies:

Stap 1

Ga dus naar het BIOS om de frequentie van het RAM-geheugen te verhogen. Ga daarna naar de geavanceerde instellingen (ze kunnen Geavanceerde Chipset-instellingen worden genoemd of op een andere vergelijkbare manier). Om de timing te wijzigen, zoekt u het veld dat hiervoor verantwoordelijk is (huidige latentie of iets dergelijks) en stelt u de minimumwaarde in. Als het bijvoorbeeld 3 waard is, vul dan 2.

Stap 2

Probeer nu de geheugenfrequentie te verhogen. Om dit te doen, vindt u hier ook het item dat verantwoordelijk is voor de snelheid van de systeembus. Het kan FSB-snelheid worden genoemd of iets dergelijks. Stel de busfrequentie in op 1 stap hoger dan wat je momenteel hebt. Het is beter om de frequentie te wijzigen naar een minimumwaarde, niet meer dan 5 MHz.

Stap 3

Nadat u de busfrequentie hebt gewijzigd, slaat u de instellingen op in het BIOS, laadt u het besturingssysteem en voert u het programma uit om de stabiliteit van de processor en het geheugen te testen. In dit opzicht heeft het CPU Stability Test-programma zichzelf goed bewezen.

Stap 4

Als testen met het hulpprogramma geen problemen aan het licht heeft gebracht, kunt u veilig terugkeren naar het BIOS en de frequentie van de systeembus (en daarmee de processor en RAM) nog een stap verhogen. Sla daarna de instellingen opnieuw op, start het besturingssysteem op en test de stabiliteit. De cyclus moet worden herhaald totdat het hulpprogramma de instabiliteit van de huidige configuratie aangeeft. In dit geval wordt aanbevolen om terug te keren naar het BIOS en terug te draaien in stappen van frequentie 2.

Aanbevolen: