Hoe De Frequentie Van De Processor Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Frequentie Van De Processor Te Verhogen?
Hoe De Frequentie Van De Processor Te Verhogen?

Video: Hoe De Frequentie Van De Processor Te Verhogen?

Video: Hoe De Frequentie Van De Processor Te Verhogen?
Video: How to Boost Processor or CPU Speed in Windows 10 For Free [3 Tips] 2024, Mei
Anonim

De frequentie van elke moderne processor kan worden verhoogd door deze te overklokken via BIOS of geschikte hulpprogramma's. Moderne processors hebben een breed "overklok" -potentieel, wat enige tijd mogelijk maakt zonder een krachtigere processor te kopen. Het overklokken van de processor kan de systeemprestaties aanzienlijk verbeteren. Bovendien kan het volledige potentieel van de processor pas worden benut na overklokken.

Hoe de frequentie van de processor te verhogen?
Hoe de frequentie van de processor te verhogen?

Het is nodig

Computer, CPUCooL-toepassing, ASUS Ai Booster-software

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de koeling van de computercomponenten goed is voordat u begint met overklokken. Download de CPUCooL-app om de CPU-temperatuur te controleren. Met deze applicatie kunt u niet alleen de temperatuur van de processor controleren, maar kunt u ook de snelheid van de koelkoelers op het maximum instellen, waardoor de processor wordt beschermd tegen oververhitting. Zet na het starten van de gedownloade applicatie het toerental van alle koelers op maximaal.

Stap 2

Om de processorfrequentie te verhogen, hebt u een geschikt hulpprogramma nodig. Asus ai-booster downloaden. Installeer het programma op uw computer. Aan het einde van het installatieproces moet u mogelijk uw computer opnieuw opstarten.

Stap 3

Voer het programma uit. Er verschijnt een venster met monitoring van de processor. Linksonder in het programma staat een pijl. Klik met je muis op deze pijl. Een ander programmapaneel wordt geopend. Let op de werkbalk bovenaan. Beweeg de muis over het deelvensteronderdeel waar de pijl omhoog is getekend. De prestatiemodus verschijnt. Klik met de linkermuisknop op deze pijl. Er verschijnt een menu met parameters voor overklokken van de processor (van 3 tot 30%). Kies met welk percentage u de processorfrequentie wilt verhogen. Het wordt ten zeerste afgeraden om een parameter groter dan 15% te selecteren, omdat u hiervoor een aparte krachtige processorkoeling moet hebben geïnstalleerd. Nadat u de onderste overklokoptie hebt geselecteerd, drukt u op OK. Klik vervolgens in het hoofdmenu van het programma op het opschrift toepassen.

Stap 4

Het systeem moet opnieuw worden opgestart. Start je computer opnieuw op. Na het herstarten van de pc wordt de processorfrequentie verhoogd. Als de computer stabiel werkt zonder onderbrekingen, is deze modus van de processor normaal. Als in deze modus zonder reden "vastloopt" of opnieuw wordt opgestart, verlaagt u de processorfrequentie tot een niveau waarop deze normaal zal werken.

Aanbevolen: