Hoe Ransomware Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Ransomware Te Verwijderen
Hoe Ransomware Te Verwijderen

Video: Hoe Ransomware Te Verwijderen

Video: Hoe Ransomware Te Verwijderen
Video: How to Remove a Ransomware Virus [Windows] 2024, Mei
Anonim

Ransomware is een speciaal type malware dat, na infectie, de toegang van de gebruiker tot bepaalde computerfuncties beperkt - de toegang tot internet blokkeert, de browser verstoort, de toegang tot een account verhindert en voorkomt dat het besturingssysteem wordt geladen.

Hoe ransomware te verwijderen
Hoe ransomware te verwijderen

instructies:

Stap 1

Het infectieproces gaat gepaard met een herstart van de computer, waarna een banner verschijnt met een melding over het blokkeren van de toegang en een verzoek om een sms naar een kort nummer te sturen of het n-de bedrag te betalen via een elektronische portemonnee. U hoeft natuurlijk niets op te sturen - dergelijke acties zullen niet tot een positief resultaat leiden. Vooral sms-berichten zijn gevaarlijk: als reactie daarop wordt er in de regel een bedrag van de persoonlijke rekening afgeschreven dat veel hoger is dan het bedrag dat in het pop-upvenster wordt aangegeven. Daarom is de eerste stap om het probleem op te lossen, kalm te blijven en je niet te laten leiden door aanvallers.

Stap 2

Als het virus als geheel de werking van de computer niet verstoorde, maar de toegang tot internet blokkeerde, dan is het te vinden op Windows / system32 / drivers / etc / hosts. Open met Kladblok het hosts-bestand en verwijder de inscripties na 127.0.0.1 localhost erin, sla het resultaat op. Om de restanten van de malware te verwijderen, scant u alles met een antivirusprogramma en start u uw computer opnieuw op.

Stap 3

Als het probleem aanhoudt, ga dan naar internet vanaf een andere computer of telefoon en probeer de ontgrendelcode te vinden op de sites: - https://support.kaspersky.ru/viruses/deblocker;- https://www.drweb.com /unlocker/;- https://www.esetnod32.ru/.support/winlock/. Nadat het probleem is opgelost, moet u de database van het antivirusprogramma bijwerken en uw computer scannen - een kwaadaardig bestand kan sporen achterlaten die later herinneren aan zichzelf met verschillende mislukkingen.

Stap 4

Met de hulpprogramma's van Dr. Web en Kaspersky Lab kunt u de toegang tot het besturingssysteem deblokkeren: - https://www.freedrweb.com/livecd/;- https://support.kaspersky.ru/viruses/avptool2010?level=2;- https://www.kaspersky.com/support/downloads/utils/digita_cure.zip Download het hulpprogramma en voer het uit op de geïnfecteerde computer - na het scannen van alle bestanden zal het probleem verdwijnen.

Aanbevolen: