Een Oude Foto Bijwerken

Inhoudsopgave:

Een Oude Foto Bijwerken
Een Oude Foto Bijwerken

Video: Een Oude Foto Bijwerken

Video: Een Oude Foto Bijwerken
Video: Een oude foto in opknappen (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Om een gescande oude foto enigszins bij te werken, is het in de regel voldoende om met de kleur van de afbeelding te werken. Het kan veel langer duren om een snapshot te herstellen die herhaaldelijk lastig en gekraakt was voordat het in de scanner kwam. Dergelijke afbeeldingen kunnen in Photoshop worden verwerkt.

Een oude foto bijwerken
Een oude foto bijwerken

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Laad het bestand met de snapshot in een grafische editor. Gebruik de optie Laag via kopiëren in de groep Nieuw van het menu Laag om een kopie van de originele laag te maken. Als u vervaagde kleuren in een foto slechts een klein beetje hoeft op te frissen, moet u het aan uzelf overlaten om de mate van beeldcorrectie te wijzigen. Om dit te doen, wordt alle bewerking niet toegepast op de originele laag, maar op de kopieën, waarvan de transparantie aan het einde van het werk kan worden vergroot.

Stap 2

Er zijn verschillende manieren om kleuren in oude foto's weer tot leven te brengen. Een daarvan is om de optie Kleur afstemmen toe te passen in de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding. Pas de intensiteit van de kleuren aan met de schuifregelaar Kleurintensiteit. Gebruik de instelling Luminantie om de afbeelding lichter te maken.

Stap 3

Een andere manier om de kleuren in uw foto op te frissen, is door de overvloeimodus van de laag te wijzigen en een filter toe te passen. Wijzig de overvloeimodus van de fotokopie van Normaal naar Zacht licht door dit item te kiezen in de lijst in het lagenpalet. Gebruik de optie Tint/verzadiging uit de groep Aanpassingen om het instellingenvenster te openen en de waarde van de parameter Verzadiging te verhogen. Vervaag de aangepaste laag met de optie Gaussiaans vervagen in de groep Vervagen van het menu Filter. Een onscherpte met een straal van vijf tot vijftien pixels is meestal voldoende.

Stap 4

Vervaagde afbeeldingen hebben vaak een eigenaardige kleurbalans. Als je niet tevreden bent met de vintage look van de foto, pas dan de kleuren in de foto aan met de optie Curven van de groep Aanpassingen. Open het instellingenvenster en gebruik de uiterst rechtse pipet om een wit gebied in de afbeelding op te geven. Gebruik het gereedschap aan de linkerkant om zwart te kiezen. De middelste pipet is voor de grijze delen van de afbeelding.

Stap 5

Het kan veel tijd, geduld en het gereedschap Kloonstempel kosten om scheuren en kreuken te verwijderen. Een manier om schade met deze tool te verwijderen, is door textuur en kleur afzonderlijk te herstellen. Gebruik hiervoor de Lab-optie in de groep Modus van het menu Afbeelding om de afbeelding naar de Lab-modus te schakelen.

Stap 6

Klik in het kanalenpalet op het kanaal Helderheid en verwijder de schade met het gereedschap Kloonstempel. Houd de Alt-toets ingedrukt en klik op het onbeschadigde gebied van de afbeelding om de bron voor het kopiëren van pixels op te geven. Verf over de scheur of vouw door Alt los te laten.

Stap 7

Om de kleurvlek die op de beschadigde plek achterblijft te verwijderen, klikt u op het Lab-kanaal, schakelt u het gereedschap over naar de kleurmodus en schildert u over de plek op dezelfde manier als waarop u de textuur herstelde.

Aanbevolen: