Hoe Een Afbeelding Van Raster Naar Vector Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Afbeelding Van Raster Naar Vector Te Converteren
Hoe Een Afbeelding Van Raster Naar Vector Te Converteren

Video: Hoe Een Afbeelding Van Raster Naar Vector Te Converteren

Video: Hoe Een Afbeelding Van Raster Naar Vector Te Converteren
Video: Photoshop Tutorial | How to Convert Raster Image to Vector Image in Photoshop 2024, April
Anonim

Bitmaps hebben een goede kwaliteit en een aantal voordelen, maar als je zo'n afbeelding vergroot, zul je merken dat de afbeelding zijn integriteit verliest en in pixels uiteenvalt. Om dit te voorkomen, kunt u zo'n afbeelding in vectorformaat vertalen.

Hoe een afbeelding van raster naar vector te converteren
Hoe een afbeelding van raster naar vector te converteren

Noodzakelijk

Adobe Illustrator-programma

instructies:

Stap 1

Het proces van het converteren van een afbeelding van een raster naar een vector wordt overtrekken genoemd. Traceren kan worden uitgevoerd in het speciaal ontworpen programma Adobe Illustrator. Illustrator is, net als Photoshop, een betaald programma. Nadat u dit programma op uw computer hebt geïnstalleerd, start u het. Open de afbeelding door in het hoofdmenu op Bestand te klikken en Openen te kiezen.

Stap 2

Gebruik automatisch overtrekken als uw tekening een klein kleurenpalet en duidelijke contouren heeft. Selecteer de afbeelding: dubbelklik erop of ga gewoon naar het item "Object". Er verschijnt een Live Trace-knop in het bovenste paneel en ernaast ziet u een kleine zwarte driehoek. Als u erop klikt, wordt een menu geopend waarin de beschikbare traceeropties voor uw afbeelding worden weergegeven.

Stap 3

Klik op Traceringsopties als u het resultaat wilt beheren. Klik op de Voorinstelling. Afhankelijk van of u een zwart-wit- of kleurenfoto, een afbeelding, een logo of iets anders wilt converteren, selecteert u de juiste optie.

Stap 4

Als u het logo wilt overtrekken, kiest u de sjabloon Color 6. Als u niet tevreden bent met het resultaat, doet u een stap terug en probeert u de sjabloon Color 16 te gebruiken - deze is geschikt voor complexere illustraties. Voor foto's waar details onbelangrijk zijn, gebruikt u Photo Low Fidelity, anders Photo High Fidelity. De sjabloon Handgetekende schets is de moeite waard om te gebruiken als de te converteren afbeelding een potloodtekening is (schets of schets).

Stap 5

Let in het venster met conversie-instellingen op de velden Mode, Threshold en Minimum area. De eerste parameter bepaalt het type tracering: kleur, grijs of zwart-wit. De tweede geeft details over de afbeeldingen (hoe hoger het getal, hoe groter het effect), deze parameter is alleen geschikt voor z/w-tekeningen. Het gebied dat wordt verwerkt, hangt af van het derde punt: als een bepaald gebied van pixels kleiner is dan het opgegeven gebied, zal het programma het in ruis veranderen en het weggooien.

Aanbevolen: