Hoe Antivirus Op Een Computer Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Antivirus Op Een Computer Uit Te Schakelen
Hoe Antivirus Op Een Computer Uit Te Schakelen

Video: Hoe Antivirus Op Een Computer Uit Te Schakelen

Video: Hoe Antivirus Op Een Computer Uit Te Schakelen
Video: How to Disable or Enable Windows Defender on Windows 10 2024, April
Anonim

Als u op internet werkt, is uw computer kwetsbaar. Virussen, malware en andere beveiligingsbedreigingen kunnen het leven van de gebruiker ernstig compliceren. Om het systeem te beschermen tegen de risico's van internettoegang, is er antivirussoftware. Maar soms zijn er situaties waarin antivirusbescherming moet worden uitgeschakeld.

Hoe antivirus op een computer uit te schakelen
Hoe antivirus op een computer uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Van tijd tot tijd definiëren antivirusprogramma's onschuldige bestanden die de gebruiker nodig heeft als schadelijke software. Dit gebeurt vooral vaak bij het installeren van nieuwe applicaties; sommige gamestartbestanden kunnen ook als gevaarlijk worden herkend. Als u zeker weet dat de bestanden die u installeert of uitvoert geen bedreigingen bevatten, schakelt u de antivirus op uw computer tijdelijk uit.

Stap 2

Het actieve antiviruspictogram wordt meestal weergegeven in het systeemvak van de taakbalk (rechtsonder in het scherm, waar de klok zich bevindt). Als u het pictogram voor uw antivirusprogramma niet ziet, vouwt u het systeemvak uit door op de knop in de vorm van een pijl naar rechts op de "Taakbalk" te klikken. Als de taakbalk verborgen is, drukt u op de Windows-toets op uw toetsenbord.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw antivirusprogramma en lees de items van het vervolgkeuzemenu. Wanneer de antivirus is ingeschakeld, bevat het menu een markering naast het overeenkomstige item ("Ingeschakeld", "Geactiveerd", Ingeschakeld, Actief, Aan, enzovoort). Verwijder de markering van dit punt door erop te klikken met de linkermuisknop.

Stap 4

In zeldzame gevallen bevat het vervolgkeuzemenu geen opdracht om de antivirus uit te schakelen. Dan heb je twee opties: schakel de tools uit die verantwoordelijk zijn voor het blokkeren van gevaarlijke programma's en virussen, of sluit de antivirustoepassing. Voer in het eerste geval de instellingen van het antivirusprogramma in en stel het vereiste onderdeel in op Uitgeschakeld (bijvoorbeeld voor AVG-antivirus is dit het onderdeel Resident Shield).

Stap 5

In het tweede geval klikt u met de rechtermuisknop op het antiviruspictogram en selecteert u de opdracht Afsluiten in het vervolgkeuzemenu. Zo niet, sluit dan de applicatie via de "Taakbeheer". Voer de sneltoetsen Ctrl, alt="Image" en Del in het geopende venster "Dispatcher" in, ga naar het tabblad "Processen", zoek het antivirusproces in de lijst, selecteer het met de linkermuisknop en klik op de "Proces beëindigen" knop.

Aanbevolen: