De Meest Populaire Pc-besturingssystemen

Inhoudsopgave:

De Meest Populaire Pc-besturingssystemen
De Meest Populaire Pc-besturingssystemen

Video: De Meest Populaire Pc-besturingssystemen

Video: De Meest Populaire Pc-besturingssystemen
Video: UPDATED!! Most Popular Operating Systems (Desktop u0026 Laptops) 2000 - 2020 2023, Maart
Anonim

Elke computer heeft een besturingssysteem, zonder welke het nooit zal werken. De meest voorkomende systemen zijn Windows, Linux en Apple Mac Os. Windows is het meest voorkomende systeem op onze computers en het meest populair.

De meest populaire pc-besturingssystemen
De meest populaire pc-besturingssystemen

Windows-besturingssystemen

Wanneer de computer opstart, wordt eerst het besturingssysteem geladen. Dit begint direct nadat u op de aan / uit-knop hebt gedrukt. Eerst test de computer het en start het dan op. Nadat het systeem is opgestart, begint het alle processen op de computer en alle programma's die erop zijn geïnstalleerd te beheren.

Microsoft heeft veel versies van Windows uitgebracht. Ze waren zowel goed als slecht. Laten we even stilstaan bij de drie populairste systemen die nu op de meeste personal computers staan.

Besturingssysteem WindowsXP

Ondanks het feit dat dit systeem lang geleden is gemaakt, is er nog steeds veel vraag naar. Dit komt door de eenvoud, handige en intuïtieve interface, lage vereisten voor computerbronnen en ten slotte zijn consumenten er in de loop der jaren aan gewend geraakt. Sinds de oprichting zijn er drie servicepacks en een groot aantal illegale assemblages uitgebracht. In de jaren dat XP de markt domineerde, zijn er veel software en games uitgebracht die het best geschikt waren voor dit systeem.

De nadelen van WindowsXP zijn onder meer het ontbreken van een groot aantal instellingen die nu in andere systemen zitten. Maar het belangrijkste is dat sinds het voorjaar van 2014 Microsoft dit platform niet meer zal ondersteunen en WindowsXP geleidelijk zal verdwijnen van de harde schijven van personal computers. Hoewel systeementhousiastelingen waarschijnlijk hun versies zullen blijven uitbrengen.

Windows 7-besturingssysteem

Windows 7 is de eerste meest succesvolle versie na XP. Het werd gepubliceerd na Windows Vista, dat ernstig werd belemmerd door zowel gewone gebruikers als professionals. In dit systeem zijn enkele ruwe randen van WindowsXP gerepareerd en zijn er veel leuke en handige functies verschenen. Handig beheer, duidelijke en gebruiksvriendelijke interface, installatiegemak en het benodigde aantal stuurprogramma's die direct van internet kunnen worden gedownload. Niet voor niets staat tegenwoordig op meer dan de helft van de Windows-computers een zeven.

De nadelen van dit systeem zijn dezelfde die van versie tot versie bij Windows blijven. Dit is in de eerste plaats kwetsbaarheid voor virussen en hackeraanvallen, evenals standaard bevriezingen en "garbage" die het systeem verzamelt na het werken op internet. De systeemvereisten van de 7 zijn redelijk acceptabel, maar vereisen meer schijfruimte dan XP.

Windows 8-besturingssysteem

Dit is de nieuwste versie van Windows tot nu toe. Aanvankelijk werd het vijandig ontvangen, en vooral vanwege de ongebruikelijke interface, die aanzienlijk verschilde van alle eerdere versies. Het uiterlijk is gemaakt als voor aanraakapparatuur en de "Start" -knop die voor iedereen zo bekend is, is verdwenen. Er werd constant gepraat over programmastoringen, de ongemakken en het niet verbeteren ervan.

Gaandeweg kwam er echter steeds minder kritisch over de G8. Gebruikers begonnen te wennen aan het nieuwe uiterlijk en waardeerden enkele innovaties van het systeem. Qua populariteit heeft het Windows 7 echter nog niet kunnen overtreffen. Tegelijkertijd is het Windows 8-besturingssysteem uitstekend en wordt het gebruikt op tablets en apparaten die touchscreens gebruiken.

Microsoft gaat vooruit en blijft nieuwe systemen ontwikkelen. Het uiterlijk van Windows 9. Het blijft alleen om het nieuwe programma te accepteren en te evalueren, de tijd zal leren wat er met de makers is gebeurd.

Populair per onderwerp