Hoe Bekeken Bestanden Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Bekeken Bestanden Te Verwijderen
Hoe Bekeken Bestanden Te Verwijderen

Video: Hoe Bekeken Bestanden Te Verwijderen

Video: Hoe Bekeken Bestanden Te Verwijderen
Video: Bestanden en mappen verwijderen en terughalen 2024, April
Anonim

Na het bekijken en evalueren van de bestanden kan het zijn dat u tot de conclusie komt dat u ze niet meer nodig heeft. Je zult ze nooit meer gebruiken, dus waarom zouden ze op je computer blijven en ruimte innemen? Het verwijderen van bekeken bestanden is een fluitje van een cent.

Hoe bekeken bestanden te verwijderen
Hoe bekeken bestanden te verwijderen

instructies:

Stap 1

Om bekeken bestanden op uw computer te verwijderen, opent u de map waarin de bestanden zijn opgeslagen. Zoek het bestand dat u wilt verwijderen en beweeg de muisaanwijzer erover. Klik met de rechtermuisknop op de naam of op het pictogram van het bestand, er wordt een vervolgkeuzemenu geopend. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Verwijderen" en klik met een willekeurige muisknop op de overeenkomstige regel. Het systeem zal u in een apart venster vragen om de verwijdering van het bestand te bevestigen. Om het verwijderen van het bestand te bevestigen, klikt u met de linkermuisknop op de knop "Ja". Het bestand wordt verwijderd.

Stap 2

Om meerdere bestanden naast elkaar te verwijderen, opent u de map die de bestanden bevat. Selecteer de bestanden die u gaat verwijderen terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt. Om dit te doen, sleept u gewoon, zonder de muisknop los te laten, het transparante kader over het werkgebied van de map, zodat de bestanden die u niet nodig hebt erin staan. De geselecteerde bestanden worden gemarkeerd. Verplaats de cursor naar een van de geselecteerde bestanden, klik er met de rechtermuisknop op zonder onnodig te klikken in het vrije gedeelte van de map. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Verwijderen", bevestig de verwijdering door op de knop "Ja" in het dialoogvenster te klikken.

Stap 3

U kunt als volgt meerdere bestanden in verschillende delen van de map verwijderen: open de map, selecteer het eerste bestand met de muis en plaats de muisaanwijzer erop. Terwijl u de "Shift"-toets op uw toetsenbord ingedrukt houdt, verplaatst u de cursor naar elk bestand dat u gaat verwijderen. Wanneer alle bestanden die u niet nodig hebt zijn gemarkeerd, verwijdert u ze op dezelfde manier als beschreven in de vorige stappen.

Stap 4

Er zijn verschillende manieren om alle bestanden in een map tegelijk te verwijderen. Ga naar de map waar je onnodige bestanden hebt opgeslagen en selecteer ze met de muis, zoals voorgesteld in stap 2. Verwijder op de gebruikelijke manier. Een andere manier: nadat u de map hebt ingevoerd, drukt u op de toets "Ctrl" op het toetsenbord en drukt u terwijl u deze ingedrukt houdt op de Latijnse letter "A". Verwijder op de gebruikelijke manier. De derde manier: selecteer in de bovenste menubalk het item "Bewerken", van waaruit de opdracht "Alles selecteren" wordt opgeroepen. Verwijder de bestanden via het hierboven beschreven pad. En natuurlijk kunt u altijd niet alleen bestanden uit een map verwijderen, maar ook uit de hele map.

Aanbevolen: