Hoe Maak Je Een Spel Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Spel Op Een Computer
Hoe Maak Je Een Spel Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Spel Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Spel Op Een Computer
Video: Hoe maak je een spel? - Game Maker 2024, April
Anonim

Computerspellen worden met de dag diverser en interessanter. Moderne jongeren en een groot aantal oudere pc-gebruikers zijn dol op dit soort tijdverdrijf. Soms wordt deze hobby zo sterk dat de deelnemers aan het spel het niet alleen spelen, maar ook creatief beginnen te worden. Een paar tips voor het maken van uw eigen 3D-spel kunnen nuttig zijn.

3D-spel - geweldige computerwereld
3D-spel - geweldige computerwereld

Noodzakelijk

Om je eigen 3D-spel te maken, heb je een vleugje fantasie en een team van gelijkgestemde mensen nodig, bij voorkeur met een programmeur in je bevriende gelederen

instructies:

Stap 1

Moderne computerspellen zijn er in veel verschillende genres. Dit zijn allerlei soorten schietspellen, realtime strategieën, actiefilms, arcade, avontuur, realiteitssimulatie, racen. Elk genre heeft zijn eigen kenmerken en aantrekkelijke aspecten. Bestudeer ze daarom, kies het genre dat je het leukst vindt.

Stap 2

De volgende stap is het schrijven van een script. Dit is een zeer belangrijke stap bij het maken van een 3D-spel. Behalve dat het een echt creatief proces is, heeft het ook invloed op hoe succesvol en naadloos je een game kunt ontwerpen vanuit een programmeerstandpunt.

Stap 3

Een 3D-script bestaat uit drie componenten: een conceptdocument, een ontwerp en het script zelf.

Een conceptdocument is een beschrijving van de technische component van het spel, de technische basis ervan.

Ontwerp - visualisatie van een idee, zijn stijl, schittering, afbeeldingen. Verzin afbeeldingen van helden, entourage en spectaculaire features.

Scenario - Ontwikkel de plot en al zijn lijnen en wendingen zo gedetailleerd en grondig mogelijk.

Stap 4

Evalueer de complexiteit ervan nadat u het script hebt ontwikkeld. Dit is belangrijk, aangezien de keuze van de engine zal afhangen van de complexiteit van het scenario, “de engine waarop de game zal draaien.

Stap 5

Als het spel vrij eenvoudig is, met weinig karakters en graphics, is een FPS Creator voldoende.

Als je van plan bent een betoverend spel te maken, met effecten en allerlei chips, met snelle bewegingen en mobiele karakters, gebruik dan de NeoAxis Engine.

Stap 6

Bereid vervolgens je game-items voor - modellen, geluiden en texturen.

Stap 7

De laatste stap - je kunt het spel zelf afmaken of het aan een bevriende programmeur vragen. Het is helemaal niet moeilijk.

Aanbevolen: