Hoe Gebruikte Matrices Voor Laptops Te Verkopen

Inhoudsopgave:

Hoe Gebruikte Matrices Voor Laptops Te Verkopen
Hoe Gebruikte Matrices Voor Laptops Te Verkopen

Video: Hoe Gebruikte Matrices Voor Laptops Te Verkopen

Video: Hoe Gebruikte Matrices Voor Laptops Te Verkopen
Video: Laptop specs for teaching online|links included|What laptop should I use for online teaching?|SA 2024, Mei
Anonim

De matrix van een laptop is een van de meest kwetsbare en dure onderdelen. Maar soms ontstaat er een situatie waarin de laptop zelf uitvalt, het is om de een of andere reden niet aan te raden om deze te repareren. Als de computermatrix goed bewaard is gebleven, kunt u proberen deze te verkopen.

Hoe gebruikte matrices voor laptops te verkopen
Hoe gebruikte matrices voor laptops te verkopen

instructies:

Stap 1

Het is heel gemakkelijk om de laptopmatrix te beschadigen. In de regel is de belangrijkste reden voor het falen ervan het sluiten van het laptopdeksel in een situatie waarin zich een object op het toetsenbord bevindt, bijvoorbeeld een potlood of een vulpen. Het is onmogelijk om de beschadigde matrix te herstellen, de enige reparatieoptie blijft - de vervanging ervan. Matrices falen vrij vaak, dus er is altijd vraag naar.

Stap 2

Voordat u een matrix probeert te verkopen, moet u de werkelijke waarde ervan inschatten. Bepaal hiervoor het type matrix, dit kan aan de hand van laptopdocumenten of door de relevante informatie op het netwerk te zoeken. Zoek daarna informatie op internet over de verkoop van vergelijkbare componenten. In de regel kost een nieuwe matrix voor een laptop 3 tot 7 duizend roebel, de prijs hangt af van de grootte en kenmerken.

Stap 3

Een gebruikte matrix zal zeker minder kosten dan een nieuwe, de specifieke prijs hangt af van de mate van bewaring. In de regel kijken ze bij het kopen uit de hand meestal alleen naar de toestand van het schermoppervlak, omdat het onmogelijk is om de gezondheid van de matrix te controleren zonder installatie. Zorg er daarom vóór verkoop voor dat het oppervlak van het scherm absoluut schoon is. Gebruik speciale reinigingsdoekjes om het schoon te maken.

Stap 4

Er zijn verschillende manieren om een matrix te verkopen. De gemakkelijkste manier is om het naar een servicecentrum te brengen, maar in dit geval kunt u het tegen een zeer lage prijs verkopen. Het is niet rendabel voor reparatiebedrijven om gebruikte onderdelen tegen hoge prijzen te kopen, dus u kunt rekenen op niet meer dan tweederde van de kosten, rekening houdend met slijtage. Als een nieuwe matrix bijvoorbeeld 3000 roebel kost, kost een gebruikte 2, dan krijgt u er in het beste geval 1, 5 duizend roebel voor.

Stap 5

Plaats een advertentie in de krant voor de verkoop van de matrix, geef aan voor welke typen laptops deze geschikt is. De informatie die u nodig heeft, vindt u online. Geef direct de prijs op, dit scheelt je onnodig bellen. De kans dat er een koper voor de matrix komt is vrij groot.

Stap 6

Als je in een grote stad woont, maak dan reclame voor de verkoop op populaire stadssites. Zorg ervoor dat u een hoogwaardige foto van de matrix bijvoegt. Vergeet niet dat de beschikbaarheid van kopers rechtstreeks afhangt van hoe winstgevend de goederen zullen worden geserveerd. Zorg er dus voor dat je fotografie professioneel is. Zoek als laatste redmiddel een afbeelding van hoge kwaliteit van de matrix op het net.

Aanbevolen: