Hoe Maak Je Een Potloodtekening Van Een Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Potloodtekening Van Een Foto
Hoe Maak Je Een Potloodtekening Van Een Foto

Video: Hoe Maak Je Een Potloodtekening Van Een Foto

Video: Hoe Maak Je Een Potloodtekening Van Een Foto
Video: Hoe maak je een tekening van een foto in Photoshop? 2024, Mei
Anonim

Moderne grafische editors bieden werkelijk verbazingwekkende mogelijkheden op het gebied van digitale beeldverwerking. De meeste bewerkingen kunnen met slechts een paar muisklikken worden uitgevoerd. Er zijn ook vrij complexe taken die enige tijd nodig hebben om te voltooien. Een professional zal je bijvoorbeeld niet in een notendop vertellen hoe je van een foto een potloodtekening maakt. Het hangt allemaal af van de originele foto en de tools van de grafische editor.

Hoe maak je een potloodtekening van een foto
Hoe maak je een potloodtekening van een foto

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de foto in de editor. Selecteer "Bestand" en "Openen" in het menu, of druk op "Ctrl + O". Specificeer het pad naar het bestand in het dialoogvenster. Klik op de knop "Openen".

Stap 2

Maak een hoofdlaag van de achtergrondlaag. Selecteer "Laag", "Nieuw", "Laag van achtergrond" in het menu. Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op de knop "OK".

Stap 3

Cast de afbeelding naar grijswaarden. Selecteer de menu-items "Beeld", "Aanpassingen", "Verzadiging". U kunt ook op de sneltoets Shift + Ctrl + U drukken.

Stap 4

Dupliceer de huidige laag twee keer. Selecteer de menu-items "Laag" en "Laag dupliceren …". Herhaal deze handeling.

Stap 5

Keer de afbeelding om. Druk op de toetsen Ctrl + I of selecteer achtereenvolgens de menu-items "Afbeelding", "Aanpassingen", "Omkeren".

Stap 6

Verander de mengmodus van de huidige laag in "Color Dodge". Selecteer het juiste item in de vervolgkeuzelijst van het tabblad Lagen.

Stap 7

Pas een vervagingseffect toe op de laag. Klik op de menu-items "Filter", "Vervagen", "Gaussiaans vervagen …". Stel in het dialoogvenster dat wordt geopend het veld Straal in op een zodanige waarde dat de lijnen in het voorbeeldvenster niet erg dik zijn. Een waarde in het bereik van 1-3 is voldoende. Klik OK.

Stap 8

Voeg de bovenste lagen samen en keer de resulterende afbeelding om. Selecteer de menu-items "Laag" en "Omlaag samenvoegen", of druk op Ctrl + E. Selecteer vervolgens "Afbeelding", "Aanpassingen", "Omkeren" of druk op Ctrl + I.

Stap 9

Stel de voor- en achtergrondkleuren in. De voorgrondkleur moet donkergrijs zijn. De waarde # 464646 is voldoende. De achtergrondkleur moet bijna wit zijn. De waarde # f8f8f8 is voldoende.

Stap 10

Pas het filter "Grafische pen" toe op de afbeelding van de huidige laag. Kies uit het menu "Filter", "Schets", "Grafische pen …". Stel in het veld "Slaglengte" de maximale waarde in. Klik OK.

Stap 11

Keer de afbeelding om. Kies uit het menu "Afbeelding", "Aanpassingen", "Omkeren", of druk op Ctrl + I.

Stap 12

Schakel de overvloeimodus voor lagen naar "Color Dodge". Selecteer "Color Dodge" in de vervolgkeuzelijst Modus op het tabblad Lagen.

Stap 13

Voeg de lagen samen. Selecteer "Laag", "Omlaag samenvoegen" in het menu. U kunt ook op de toetscombinatie Ctrl + E drukken.

Stap 14

Sla de resulterende afbeelding op. Activeer in het menu de items "Bestand", "Opslaan als …" of druk op de toetsencombinatie Shift + Ctrl + S. Geef het uitvoerbestandsformaat, pad en naam op om op te slaan.

Aanbevolen: