Een Video Op Volledig Scherm Openen

Inhoudsopgave:

Een Video Op Volledig Scherm Openen
Een Video Op Volledig Scherm Openen

Video: Een Video Op Volledig Scherm Openen

Video: Een Video Op Volledig Scherm Openen
Video: Volledig scherm: Hoe kun je video's op volledige scherm bekijken? 2024, April
Anonim

Om videoclips op een computer af te spelen, worden gespecialiseerde programma's gebruikt - videospelers. Het vergroten of verkleinen van afbeeldingen in een breed scala aan opties is geen zeldzame of bijzonder complexe functie, dus het is moeilijk om een versie van een dergelijk programma te vinden die de opdracht mist om de afbeelding uit te breiden naar volledig scherm.

Een video op volledig scherm openen
Een video op volledig scherm openen

instructies:

Stap 1

Als u de standaard Windows Media Player gebruikt om de video af te spelen, gebruik dan de sneltoetsen alt="Image" + Enter om over te schakelen naar de modus voor volledig scherm. Deze opdracht wordt gedupliceerd door een aparte knop, waarvan de locatie afhangt van de versie van het programma. In de standaardinterface van de 12e versie bevindt dit kleine vierkante pictogram zich bijvoorbeeld in de rechterbenedenhoek van het venster. En als u met de rechtermuisknop op de afbeelding van de video klikt die wordt afgespeeld, verschijnt er een contextmenu, waarin ook een regel staat die overeenkomt met dit commando ("Volledig scherm") - u kunt het ook gebruiken.

Stap 2

In de interfaces van videospelers van andere fabrikanten kan de plaatsing van een vergelijkbare knop heel anders zijn, maar de meeste gebruiken dezelfde sneltoetscombinatie alt="Afbeelding" + Enter om het indrukken ervan te dupliceren. Het contextmenu van andere spelers zal in verschillende versies ook de opdracht bevatten om de afbeelding uit te breiden naar volledig scherm. Bijvoorbeeld, in The KMPlayer, in de Display sectie van dit menu, zijn er maar liefst vijf variaties van deze opdracht. Hiermee kunt u de video uitbreiden naar volledig scherm zodat deze in het toepassingsvenster of in de vensterloze modus blijft, de beeldverhouding behoudt of zich uitrekt tot volledig scherm, en ook wordt weergegeven in plaats van de achtergrond "achtergrond" van het bureaublad.

Stap 3

Als u de afbeelding van een video die op een webpagina wordt afgespeeld, moet uitbreiden naar het volledige scherm, hangt het in dit geval allemaal af van het soort speler dat de auteur in de pagina heeft ingesloten. De meest gebruikte flash-speler is om het besturingselement voor volledig scherm in de rechterbenedenhoek te plaatsen. Deze optie wordt bijvoorbeeld gebruikt op de populaire video-opslagservice youtube.com. Om het te gebruiken, klikt u eerst eenmaal op de afbeelding om dit pagina-element te activeren en vervolgens op het pictogram voor volledig scherm.

Aanbevolen: