Netwerkomgeving Vinden

Inhoudsopgave:

Netwerkomgeving Vinden
Netwerkomgeving Vinden

Video: Netwerkomgeving Vinden

Video: Netwerkomgeving Vinden
Video: Les 5 Deepdive Networking Samen bouwen netwerkomgeving 2024, Mei
Anonim

Met de snelkoppeling "Netwerkomgeving" op het bureaublad in het Windows-besturingssysteem kunt u snelle toegang tot bronnen in het lokale netwerk organiseren. Zoals bij alle pictogrammen van systeemcomponenten, kan het display worden in- en uitgeschakeld. Daarom, als je het eerder niet nodig had, maar nu je het plotseling nodig had, dan kun je de snelkoppeling terugbrengen naar de oorspronkelijke plaats door de juiste instelling in de OS-instellingen in te schakelen.

Netwerkomgeving vinden
Netwerkomgeving vinden

instructies:

Stap 1

Gebruik het Configuratiescherm als u de Seven- of Vista-versie van het Windows-besturingssysteem hebt. In deze systemen wordt het gestart door het juiste item in het hoofdmenu te selecteren, geopend door op de knop "Start" te klikken.

Stap 2

In Windows 7, het starten van het configuratiescherm, volstaat het om het woord "personalisatie" in het zoekveld in te voeren en het systeem zelf zal het benodigde onderdeel vinden, en u hoeft alleen maar op de link met dezelfde naam te klikken. In Windows Vista moet u zelf een korte reis naar de gewenste pagina maken: selecteer het gedeelte "Uiterlijk en personalisatie" en klik vervolgens op de link "Personalisatie".

Stap 3

Selecteer de taak met de naam "Bureaubladpictogrammen wijzigen" - deze link bevindt zich aan de linkerkant van het venster met personalisatie-instellingen. Dit brengt u naar het venster van een systeemcomponent met de titel "Desktop Elements", die instellingen bevat voor het weergeven van enkele snelkoppelingen van systeemcomponenten.

Stap 4

Als u een eerdere versie van het besturingssysteem Windows XP gebruikt, kunt u het zonder het Configuratiescherm doen. In dit besturingssysteem kunt u met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op het bureaublad klikken en de regel "Eigenschappen" selecteren in het pop-upcontextmenu. In het geopende venster moet u op de knop "Desktopinstellingen" op het tabblad "Desktop" klikken. Op deze manier wordt u naar het venster "Desktop Elements" geleid, vergelijkbaar met andere OS-versies.

Stap 5

In alle vermelde versies van Windows vinkt u in het gedeelte "Bureaubladpictogrammen" op het tabblad "Algemeen" van dit venster het vakje aan dat is gekoppeld aan de snelkoppeling "Netwerk" (of "Netwerkomgeving"). Klik daarna op de knop "OK", voer de wijziging door en sluit alle andere vensters (Configuratiescherm in Windows 7 en Vista of Beeldschermeigenschappen in Windows XP).

Aanbevolen: