Een Update Op Een Computer Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Update Op Een Computer Verwijderen
Een Update Op Een Computer Verwijderen

Video: Een Update Op Een Computer Verwijderen

Video: Een Update Op Een Computer Verwijderen
Video: How to Uninstall Windows 10 Update 2024, Mei
Anonim

Vaak heeft het updaten van het besturingssysteem een positief effect op de werking van de computer. In sommige gevallen moet u echter om de een of andere reden wijzigingen ongedaan maken. Als u zeker weet dat er ongunstige wijzigingen in de werking van uw computer zijn opgetreden als gevolg van de installatie van updatebestanden, verwijdert u deze.

Een update op een computer verwijderen
Een update op een computer verwijderen

instructies:

Stap 1

Als een controlepunt voor systeemherstel is gemaakt voordat de updates werden geïnstalleerd, opent u de lijst met standaardhulpprogramma's in het menu Start. Selecteer het herstelprogramma.

Stap 2

Ga vervolgens verder volgens de instructies van de menu-items en selecteer de datum van de laatste wijzigingen vóór de update, daarvoor, nadat u eerder werk in andere applicaties hebt voltooid en de gegevens hebt opgeslagen.

Stap 3

Voer een systeemherstel uit. Houd er rekening mee dat uw gegevens worden opgeslagen als bestanden en mappen, maar dat de geïnstalleerde programma's worden verwijderd. Dit is het enige nadeel van deze methode.

Stap 4

Nadat de computer opnieuw is opgestart, gaat u naar het Configuratiescherm en selecteert u het menu-item "Beveiligingscentrum". Schakel automatische systeemupdates uit. U kunt deze instelling ook openen door te dubbelklikken op het beveiligingspictogram in de lijst met programma's die op de achtergrond op de taakbalk worden uitgevoerd. Doe je dit niet, dan worden de updates die je niet nodig hebt automatisch opnieuw geïnstalleerd.

Stap 5

Als deze optie niet bij u past, gaat u naar het menu Programma's toevoegen/verwijderen in het configuratiescherm van uw computer. U ziet een venster met een lijst van alle geïnstalleerde programma's. Vink het vakje "Updates weergeven" helemaal bovenaan aan. Ze zijn standaard verborgen, maar het hangt allemaal af van uw besturingssysteem.

Stap 6

Scroll naar beneden naar Windows - Software-updates. Vervolgens is er een lijst met gedownloade en geïnstalleerde updates van het besturingssysteem en rechts van de naam staat een datum. Zoek degene die u wilt verwijderen en selecteer updates verwijderen. In sommige gevallen, na het verwijderen, is een herstart van de computer vereist, dus voor het geval dat, sluit u de programma's en slaat u alle gegevens op.

Aanbevolen: