Een Oude Foto Bewerken

Inhoudsopgave:

Een Oude Foto Bewerken
Een Oude Foto Bewerken

Video: Een Oude Foto Bewerken

Video: Een Oude Foto Bewerken
Video: Een oude foto in opknappen (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Oude foto's kunnen meer oproepen dan nostalgische gevoelens. Een persoon die Adobe Photoshop bezit, kan vragen om onmiddellijk retoucheren.

Een oude foto bewerken
Een oude foto bewerken

Noodzakelijk

Adobe-Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de gewenste foto: klik op het hoofdmenu-item "Bestand" -> "Open", selecteer het gewenste bestand en klik op "Openen". Daarna volgt een overzicht van de tools waarmee je een oude foto kunt bewerken en hoe je daar op de juiste manier mee omgaat.

Stap 2

Met behulp van de Patch-tool (sneltoets J, schakelen tussen aangrenzende elementen - Shift + J) is het handig om grote delen van afbeeldingen te vervangen. Afhankelijk van welk item is geselecteerd in de instellingen van het instrument, "Bron" of "Bestemming", verandert ook de manier van werken. Als de eerste ("Bron"), moet u eerst het probleemgebied omcirkelen en vervolgens naar de plaats slepen waar het "materiaal voor de patch" zich bevindt. Als de tweede "Doel", integendeel, omcirkelt u eerst het "materiaal" zelf en verplaatst u het vervolgens naar het probleemgebied.

Stap 3

De tool Spot Healing Brush kan het beste worden gebruikt wanneer u een heel klein defect, zoals een punt, moet repareren. Het werkt als volgt: wanneer je over een probleemgebied smeert, bijvoorbeeld een strook uit een bocht, analyseert de borstel de nabijgelegen gebieden en maakt op basis daarvan een resultaat. Experimenteer met de "passende" items. Zoom In, Texture Creation en Content Aware (te vinden in de Tool Settings) om het gewenste effect te bereiken.

Stap 4

De Clone Stamp-tool is vergelijkbaar met de Patch-tool - ze lenen allebei "materiaal" uit onbeschadigde gebieden. Stamp werkt echter als een penseel, niet als een snee. Houd alt="Afbeelding" ingedrukt en klik eenmaal met de linkermuisknop in het gebied dat als "materiaal" zal dienen. Laat alt="Afbeelding" los en begin over het probleemgebied te schilderen. Zoals u kunt zien, neemt deze site dezelfde vorm aan als zijn "gulle buurman". Trouwens, als je je laat meeslepen, kun je op deze plek een exacte kopie van deze "buurman" tekenen.

Stap 5

Om het resultaat op te slaan, klikt u op de sneltoetsen Ctrl + Shift + S, selecteert u in het volgende venster het pad, voert u de naam in, stelt u het gewenste formaat voor het bestand in en klikt u op "Opslaan".

Aanbevolen: