Hoe De Update In Opera Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Update In Opera Uit Te Schakelen
Hoe De Update In Opera Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Update In Opera Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Update In Opera Uit Te Schakelen
Video: How to Disable Opera Auto Update | How to Stop Opera Web Browser Auto Update 2024, Mei
Anonim

Populaire browsermakers werken voortdurend aan hun programma's - het is een kwestie van overleven van het product op de zeer actieve markt voor toepassingen voor het wereldwijde netwerk. Deze bedrijven gebruiken ingebouwde functies voor automatisch bijwerken van de browser om zo snel mogelijk verbeterde versies te leveren. In de regel is dit handig voor de gebruiker, maar er zijn veel redenen om deze functie te weigeren. Het uitschakelen in de Opera-browser is eenvoudig.

Hoe de update in Opera uit te schakelen
Hoe de update in Opera uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Na het starten van de applicatie, open je het venster met de basisinstellingen. Dit kan via het menu - klik op de overeenkomstige knop in het browservenster om het te openen, ga naar het gedeelte "Instellingen" en selecteer de bovenste regel - "Algemene instellingen". Als u de voorkeur geeft aan sneltoetsen boven het navigeren door menu's, drukt u gewoon op Ctrl + F12.

Stap 2

Browserfabrikanten zijn van mening dat de functie voor automatisch bijwerken verband houdt met beveiligingsinstellingen - zoek de sectie met deze naam in de lijst op het tabblad "Geavanceerd" van het venster met programmavoorkeuren. Nadat u naar dit gedeelte bent gegaan, vouwt u de vervolgkeuzelijst naast het opschrift "Opera-updates" uit.

Stap 3

Selecteer een van de opties in de lijst, afhankelijk van de redenen waarom u automatisch bijwerken wilt uitschakelen. Als u het item "Vraag voor installatie" selecteert, dwingt de browser, wanneer een nieuwe versie op de server van de fabrikant verschijnt, een venster weer te geven met de vraag of deze moet worden gedownload en geïnstalleerd. Een ander item - "Niet controleren" - laat zowel u als de browser in het ongewisse over de release van toekomstige updates.

Stap 4

Nadat u uw keuze hebt gemaakt, klikt u op OK en Opera zal uw nieuwe instructie accepteren.

Stap 5

Als je om wat voor reden dan ook niet de mogelijkheid hebt om automatische updates via de browser zelf uit te schakelen, kun je hem misleiden - vervang het adres waarop Opera controleert op nieuwe versies door in plaats daarvan een "stub" te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van het hosts-bestand. Zoek het in de Windows-systeemmap op System32driversetc. U kunt wijzigingen in dit bestand aanbrengen met elke teksteditor, bijvoorbeeld het standaard Windows Kladblok.

Stap 6

Open hosts en voeg deze regel toe aan het einde van de lijst met bestaande items: 127.0.0.1 autoupdate.opera.com

Stap 7

Om problemen met de rechten om systeemobjecten te bewerken te voorkomen, hernoemt u de oorspronkelijke hosts, bijvoorbeeld naar hosts.old, en slaat u pas daarna het in de editor geopende bestand op met de toevoeging die eraan is toegevoegd.

Aanbevolen: