Hoe De Windows-update Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Windows-update Uit Te Schakelen
Hoe De Windows-update Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Windows-update Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Windows-update Uit Te Schakelen
Video: How to Disable Windows Update on Windows 10 Permanently 2024, Mei
Anonim

Windows wordt, net als de meeste besturingssystemen, voortdurend bijgewerkt. De updates zijn bedoeld om het systeem minder kwetsbaar en sneller te maken. Het downloaden ervan vereist echter een bepaalde hoeveelheid internetverkeer. Maar indien gewenst kunnen Windows-updates worden uitgeschakeld. Dit gebeurt op verschillende manieren.

Hoe de Windows-update uit te schakelen
Hoe de Windows-update uit te schakelen

instructies:

Stap 1

U kunt automatische updates van het Windows-besturingssysteem direct tijdens de installatie uitschakelen. De vraag of het updatesysteem zal werken wordt aan de gebruiker gesteld in een van de laatste fasen van de software-installatie. Om Windows-updates uit te schakelen, weigert u ze te downloaden en te installeren door "Automatische updates uitschakelen" te selecteren. Hiermee kunt u uzelf vooraf beschermen tegen onnodige verkeersverspilling die wordt veroorzaakt door de systeemupdate, die onmiddellijk na de installatie wordt gestart. De beveiliging van het systeem loopt echter gevaar, en elke keer dat u de computer aanzet, verschijnen er herinneringen.

Stap 2

De eerder geactiveerde en gebruikte functie van het downloaden en installeren van automatische updates kan worden uitgeschakeld met behulp van standaard Windows-tools. Ga hiervoor naar het menu "Start" en klik met de rechtermuisknop op de regel "Deze computer". Selecteer in het contextmenu dat wordt geopend de opdracht "Eigenschappen". Het dialoogvenster met computereigenschappen wordt geopend, waarin u naar het tabblad "Automatische updates" moet gaan. Om het downloaden en installeren van updates voor het Windows-besturingssysteem te annuleren, vinkt u het vakje aan naast de regel "Automatische updates uitschakelen". Klik vervolgens op de knop "OK" helemaal onderaan het dialoogvenster. Vanaf nu worden updates niet naar uw computer gedownload.

Stap 3

Als alternatief kunt u automatisch updatebeheer inschakelen. Ga hiervoor naar het Windows "Configuratiescherm" en dubbelklik op het pictogram "Automatische updates". Er wordt een dialoogvenster met één tabblad geopend. Updates worden op dezelfde manier ingeschakeld als hierboven beschreven.

Aanbevolen: