Hoe De BitTorrent-client In Opera Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De BitTorrent-client In Opera Uit Te Schakelen
Hoe De BitTorrent-client In Opera Uit Te Schakelen

Video: Hoe De BitTorrent-client In Opera Uit Te Schakelen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Tutorial - How to disable BitTorrent in Opera 2023, Februari
Anonim

Er zijn verschillende protocollen die de volgorde bepalen van de overdracht van gegevens van verschillende typen via lokale en wereldwijde computernetwerken. Een van hen is in 2001 gemaakt en heet BitTorrent, dat sindsdien zeer wijdverbreid is geworden. De fabrikanten van de Opera-browser hebben, gezien de populariteit van dit protocol, een torrent-client in hun applicatie ingebouwd. Het is echter niet altijd handig om een ​​internetbrowser te gebruiken om bestanden uit te wisselen, dus het wordt vaak nodig om de browserondersteuning voor dit protocol uit te schakelen.

Hoe de BitTorrent-client in Opera uit te schakelen
Hoe de BitTorrent-client in Opera uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Open het hoofdmenu van Opera, ga naar het gedeelte "Instellingen" en selecteer de bovenste regel - "Algemene instellingen". Hierdoor wordt er een apart venster geopend, waarin de browserinstellingen op meerdere tabbladen staan. U kunt dit venster ook oproepen met sneltoetsen - aan deze opdracht is een combinatie van Ctrl + F12 toegewezen.

Stap 2

Ga naar het tabblad uiterst rechts ("Geavanceerd"). Aan de linkerkant van dit tabblad bevindt zich een lijst met subsecties - selecteer de regel "Downloads" daarin. In de tabel die als resultaat wordt geopend, staat een kolom "MIME-type". Elk informatiepakket dat naar de browser wordt verzonden, heeft een serviceveld waarin de codeaanduiding van het type van het verzonden bestand wordt geplaatst. Met behulp van dit veld bepaalt de browser wat er precies met het bestand moet gebeuren voordat het volledig wordt ontvangen, met het allereerste stukje informatie. Torrent-bestanden komen overeen met de aanduiding-applicatie / x-bittorrent - zoek het in de lijst, selecteer de bijbehorende regel en klik op de knop "Verwijderen". Door dit te doen, vernietig je de standaardmanier van Opera om met dit soort bestanden om te gaan.

Stap 3

Klik op OK en de wijzigingen in uw browserinstellingen worden van kracht.

Stap 4

Gebruik de ingebouwde instellingeneditor van de browser als een alternatieve manier om de Opera torrent-client uit te schakelen. Om deze editor te openen, typt u opera: config in de adresbalk.

Stap 5

Ga naar het gedeelte van de configuratie-instellingen, dat verantwoordelijk is voor het installeren van de torrent-client. Het is niet nodig om door een zeer lange lijst met secties te bladeren - ze zijn in alfabetische volgorde gerangschikt, dus je zult de sectie met de titel BitTorrent helemaal aan het begin zien (op de derde regel van de lijst). Klik op een label om een ​​formulier te openen met een set instellingen voor deze sectie.

Stap 6

Schakel het selectievakje onder de inscriptie inschakelen uit en klik op de knop "Opslaan" - deze bevindt zich helemaal onderaan dit gedeelte met instellingen. Dit voltooit het loskoppelen van de ingebouwde torrent-client en de configuratie-editorpagina kan worden gesloten.

Populair per onderwerp