Een Sectie Verbergen

Inhoudsopgave:

Een Sectie Verbergen
Een Sectie Verbergen

Video: Een Sectie Verbergen

Video: Een Sectie Verbergen
Video: sectie tonen en verbergen 2024, Mei
Anonim

Er kunnen verschillende redenen zijn om een of meer partities op een harde schijf te verbergen. Sommige mensen vervelen zich gewoon met het onnodige partitiepictogram in het menu Deze computer, terwijl anderen het willen verbergen voor nieuwsgierige blikken.

Een sectie verbergen
Een sectie verbergen

Noodzakelijk

Partitie Beheerder

instructies:

Stap 1

Probeer de geselecteerde partitie te verbergen met behulp van de Windows-opdrachtregel. Open het menu "Start" en klik op het item "Uitvoeren" of druk gewoon op de toetsen Win en R. Voer de opdracht cmd in het venster dat verschijnt in en druk op Enter. Typ het commando diskpart en druk nogmaals op Enter.

Stap 2

Voer het volume van de lijnlijst in. Een lijst met bestaande partities op de harde schijf wordt weergegeven in het werkvenster van het programma. De stationsletter staat tegenover het stationsnummer. Selecteer de gewenste schijf door de opdracht select volume 2 in te voeren (het nummer is het partitienummer). Typ nu verwijder letter D. In dit geval is D de letter die door het systeem aan de tweede partitie is toegewezen. De verborgen schijf wordt niet meer weergegeven nadat de computer opnieuw is opgestart.

Stap 3

Als deze methode te ingewikkeld voor je is, open dan het configuratiescherm en ga naar het menu "Systeem en beveiliging". Open "Computerbeheer". Het bevindt zich in het menu Beheer. Ga naar de regel "Schijfbeheer".

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op de gewenste partitie van de harde schijf. Selecteer Stationsletter wijzigen. Klik in het menu dat wordt geopend op de knop "Verwijderen" en bevestig de uitvoering van deze procedure. Start je computer opnieuw op.

Stap 5

Als u geen toegang heeft tot deze functie, installeer dan het programma Partition Manager. Voer het uit en selecteer "Geavanceerde gebruikersmodus". Wacht tot er een nieuw venster wordt geopend. Klik met de rechtermuisknop op de gewenste lokale schijf en selecteer "Verberg partitie". Klik op de knop "Ja" in het venster dat verschijnt. Open nu het menu Wijzigingen en activeer de nieuwe instellingen voor de harde schijf. U kunt ook programma's gebruiken zoals Acronis Disk Director, HideFolder en WinGuard.

Stap 6

Er zijn veel opties om de partitie van de harde schijf te verbergen. Kies degene die voor jou het handigst is. Opgemerkt moet worden dat schijven die op de eerste twee manieren zijn verborgen, in sommige programma's kunnen worden weergegeven, bijvoorbeeld Total Commander.

Aanbevolen: