Een Sectie Vergroten

Inhoudsopgave:

Een Sectie Vergroten
Een Sectie Vergroten

Video: Een Sectie Vergroten

Video: Een Sectie Vergroten
Video: Paginanummering in Word (met secties) 2024, April
Anonim

Om een hardeschijfpartitie te vergroten, moet u speciale programma's gebruiken die zijn ontworpen om met harde schijven te werken. Er zijn veel van dergelijke programma's: Partition Logic, Parted Magic, Cute Partition Manager, Paragon Partition Manager, Acronis Disk Director en andere. Het programma van Acronis heeft een van de vriendelijkste en eenvoudigste interfaces, dus laten we eens kijken hoe we een partitie op de harde schijf kunnen vergroten aan de hand van het voorbeeld.

Een sectie vergroten
Een sectie vergroten

instructies:

Stap 1

Het eerste dat u moet doen voordat u partities wijzigt, is alle belangrijke informatie van uw harde schijf naar een veilige plaats te kopiëren. Natuurlijk heeft Acronis Disk Director lang geleerd om voor gebruikersinformatie te zorgen, maar nogmaals, het kan geen kwaad om op veilig te spelen.

Stap 2

U kunt het programma uitvoeren vanuit Windows of via installatieschijven, inclusief verschillende Live CD-assemblages. De tweede optie heeft zelfs de voorkeur, omdat het helpt om bepaalde beperkingen te vermijden bij het werken met harde schijven waarop het draaiende besturingssysteem is geïnstalleerd. Nadat u het programma heeft gestart, ziet u in het rechterdeel van het venster alle schijven en partities die zich daarop bevinden, in het linkerdeel van het venster - beschikbare programmafuncties en bijbehorende opdrachten. Selecteer Vrije ruimte vergroten in het vak Wizards.

Stap 3

Specificeer vervolgens in volgorde:

1) de te vergroten harde schijfpartitie;

2) een harde schijf partitie, waardoor de eerste partitie wordt vergroot;

3) de grootte van de partitie die moet worden gemaakt met behulp van de bijbehorende schuifregelaar of het veld met nummers.

Stap 4

Bevestig de beoogde partitiestructuur op de harde schijf, die het programma zal tonen aan het einde van de bewerkingsinstellingen. Klik op de knop "Voltooien" en klik in het hoofdvenster van het programma op de zwart-witte afwerkingsvlag. In een nieuw venster toont het programma een lijst met alle bewerkingen die eerder zijn geconfigureerd, en u moet ze bevestigen door op de knop "Doorgaan" te klikken. Na succesvolle toepassing van alle geplande instellingen op de harde schijfpartities, zal het programma rapporteren met een servicebericht: "De bewerking was succesvol."

Aanbevolen: