Een Extra Sectie Maken Additional

Inhoudsopgave:

Een Extra Sectie Maken Additional
Een Extra Sectie Maken Additional

Video: Een Extra Sectie Maken Additional

Video: Een Extra Sectie Maken Additional
Video: Hoe een vliegtuigempennage in 3D te modelleren in Fusion 360 [Aflevering 6] 2024, April
Anonim

Grote harde schijven kunnen gemakkelijk in verschillende partities worden verdeeld voor latere installatie van het besturingssysteem op een ervan en opslag van de benodigde bestanden op de andere. Er zijn verschillende manieren om een extra partitie op uw harde schijf te maken.

Een extra sectie maken additional
Een extra sectie maken additional

instructies:

Stap 1

U kunt tijdens de installatie van het besturingssysteem een extra harde schijfpartitie maken. In een van de eerste fasen van de installatie zal het programma de vraag stellen op welke partitie het besturingssysteem geïnstalleerd moet worden. Selecteer vervolgens de opdracht "Sectie maken". Selecteer bij het maken van een partitie de grootte (voor Windows is 20% van de totale ruimte op de harde schijf voldoende), evenals het bestandssysteem waarin deze wordt geformatteerd. De resterende schijfruimte kan worden overgelaten voor een extra partitie door deze op dezelfde manier in het installatieproces in zoveel delen te verdelen als u wilt. Nadat u de Windows-installatie hebt voltooid, gaat u naar de map Deze computer en formatteert u alle andere partities in de vereiste bestandssystemen.

Stap 2

Na installatie van het besturingssysteem kan ook een extra harde schijfpartitie worden aangemaakt. Hiervoor heb je speciale software nodig, zoals Norton PartitionMagic. Installeer het programma op uw computer en voer het uit om een extra partitie te maken.

Klik aan de rechterkant van het hoofdvenster op de knop "Een nieuwe partitie maken". Klik vervolgens in het volgende venster op de knop Volgende. Selecteer daarna de harde schijf waarop u een extra partitie wilt maken en klik op Volgende. Stel de vereiste grootte van de nieuwe partitie, de letter van het toekomstige volume en het bestandssysteem in. De extra partitie wordt gemaakt door de vrije ruimte van de bestaande partitie te splitsen. In het laatste venster dat wordt geopend, wordt een diagram weergegeven van de toestand van de harde schijf voor en na de operatie.

Stap 3

Om de bewerking te starten om een extra harde schijfpartitie aan te maken, klikt u op de knop Toepassen, die zich in de linkerbenedenhoek van het programma bevindt. Afhankelijk van de versie van de applicatie, zal het aanmaken van een nieuwe sectie starten na een herstart van het systeem, of onmiddellijk. onderbreek nooit de partitionering en zet de computer nooit uit. Anders wordt uw harde schijf beschadigd.

Na het herstarten van de computer verschijnt er een nieuwe partitie op de harde schijf, die u naar eigen inzicht kunt gebruiken.

Aanbevolen: