Hoe Een Getwist Paar Van 4 Draden Te Krimpen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Getwist Paar Van 4 Draden Te Krimpen?
Hoe Een Getwist Paar Van 4 Draden Te Krimpen?

Video: Hoe Een Getwist Paar Van 4 Draden Te Krimpen?

Video: Hoe Een Getwist Paar Van 4 Draden Te Krimpen?
Video: GEWELDIG IDEE! HOE DE ELEKTRISCHE DRADEN SAMEN TE LINKEN! 2024, Mei
Anonim

Twisted pair is een type communicatiekabel dat veel wordt gebruikt bij de installatie van verschillende soorten netwerkapparatuur. Bij gebruik van een getwist paar is het vaak nodig om het te krimpen, wat op zich geen moeilijke taak is, zelfs voor beginners.

Hoe een getwist paar van 4 draden te krimpen?
Hoe een getwist paar van 4 draden te krimpen?

instructies:

Stap 1

Gebruik voor het krimpen van twisted pair-kabels standaard krimpschema's zoals T568B of T568A voor vier draden. Het is noodzakelijk om de vereiste maat van de twisted pair-kabel van de spoel af te snijden; het is het handigst om dit te doen met een snijder die in het krimpgereedschap is ingebouwd (crimper). Strip de isolatie drie centimeter van de kabellengte af. Dit kan worden gedaan met een mes of een schaar, maar het is beter en sneller om de noodzakelijke bewerking uit te voeren met een getwist paar stripper, de lengte van het mes komt overeen met de dikte van de kabelisolatie.

Stap 2

Om interferentie te verminderen, moeten de geleiders worden afgewikkeld over een lengte van ongeveer twee centimeter, niet meer. Verplaats de niet-getwiste geleiders uit elkaar en lijn ze met elkaar uit, rekening houdend met het geselecteerde krimpschema. De circuits verschillen afhankelijk van de kabel en functionaliteit. Snijd de geleiders zeer nauwkeurig af met een speciaal ontworpen mes zodat hun lengte van de uiteinden tot aan de isolatie één centimeter twee millimeter is.

Stap 3

Zorg ervoor dat de geleiders niet in elkaar verstrengeld zijn en steek ze in de connector tot ze stoppen in de voorwand. Verlies niet uit het oog dat de aansluitingen van het eerste en tweede uiteinde van de draad ten opzichte van de connector moeten overeenkomen. Knijp voorzichtig, maar met vrij sterke druk, het gedraaide paar. Deze handeling wordt uitgevoerd met een speciale tang met daarin een connector. Het krimpen van het getwiste paar van de tweede connector gebeurt op een vergelijkbare manier.

Stap 4

Controleer na de genomen stappen of de krimp correct is. Zorg voor de aan- of afwezigheid van contact en het al dan niet in acht nemen van de juiste volgorde in de geleiders. Gebruik hiervoor speciaal gereedschap dat is ontworpen om signalen in de geleider te testen.

Aanbevolen: