Hoe Een Netwerkkabel Te Krimpen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Netwerkkabel Te Krimpen?
Hoe Een Netwerkkabel Te Krimpen?

Video: Hoe Een Netwerkkabel Te Krimpen?

Video: Hoe Een Netwerkkabel Te Krimpen?
Video: UTP stekker bevestigen 2024, Mei
Anonim

Bij het zelf aanleggen van een lokaal netwerk is het erg belangrijk om de LAN-connectoren van de patchkabels goed te krimpen. Hiermee kunt u zorgen voor de juiste aansluiting van apparaten en een stabiel netwerk in het algemeen.

Hoe een netwerkkabel te krimpen?
Hoe een netwerkkabel te krimpen?

Noodzakelijk

  • - krimptang;
  • - UTP-kabel;
  • - RJ45-connectoren.

instructies:

Stap 1

Om een patchkabel te krimpen, kunt u het beste een speciaal apparaat gebruiken - een crimper. Bereid twee LAN-connectoren voor elke netwerkkabel voor. In dit geval is het aan te raden om RJ 45 lugs te gebruiken.

Stap 2

Meet de vereiste lengte van het getwiste paar en knip de kabel door. Verwijder de plastic beschermtape. Als u een krimptang gebruikt, steekt u deze in de voedingskabel in de speciale groef en draait u het apparaat, waarbij u eerst de handgrepen van het gereedschap bij elkaar brengt. Verwijder de isolatie van de binnenkabeladers. Als je geen krimp hebt, gebruik dan de draad in de kabel om de vlecht te verwijderen.

Stap 3

Maak de gedraaide binnendraden los. Leg 1,5-2 cm van elke draad bloot. Volg deze procedure zeer zorgvuldig om de kernen van de kabels niet te beschadigen. Plaats nu de draden in de sleuven volgens het gewenste patroon. De lay-out van de geleiders in een rechte kabel zou er als volgt uit moeten zien: 1. Wit-oranje 2. Oranje 3. Groen-wit 4. Blauw 5. Wit-blauw 6. Groen 7. Witbruin 8. Bruin.

Stap 4

Controleer de juiste plaatsing van de draden. Sluit de connector zonder deze volledig dicht te klikken. Steek de punt in het gewenste gat in de crimper en sluit de gereedschapshandgrepen aan. Installeer de connector aan het andere uiteinde van het patchsnoer op dezelfde manier.

Stap 5

Deze methode wordt aanbevolen wanneer u uw computer aansluit op een netwerkhub of router. Gebruik de back-crimp-methode om een computer-naar-computer-netwerk te maken. Installeer de eerste connector zoals beschreven in de vorige stappen.

Stap 6

Bereid een tweede tip voor. Leg de kabels in de volgende volgorde: 3, 6, 1, 4, 5, 2, 7, 8. Volg de nummering beschreven in de derde stap.

Stap 7

Als er geen krimptang is, kan een platte schroevendraaier worden gebruikt. Druk de nerven van de gewenste kleuren voorzichtig in de groeven. Druk na het voltooien van deze procedure op de plastic houder die zich bij de basis van de connector bevindt.

Aanbevolen: