Hoe Draden Te Krimpen Voor Een Netwerk

Inhoudsopgave:

Hoe Draden Te Krimpen Voor Een Netwerk
Hoe Draden Te Krimpen Voor Een Netwerk

Video: Hoe Draden Te Krimpen Voor Een Netwerk

Video: Hoe Draden Te Krimpen Voor Een Netwerk
Video: How To Make RJ45 Network Patch Cables - Cat 5E and Cat 6 2024, Mei
Anonim

Een kabel genaamd "twisted pair" wordt gebruikt om computers op een lokaal netwerk met elkaar of met schakelapparatuur te verbinden. De naam definieert zijn eigenaardigheid vrij nauwkeurig - vier paar met elkaar verweven draden worden in de vlecht van een dergelijke kabel geplaatst. Dit ontwerp compenseert grotendeels de invloed van externe interferentie, waardoor de kwaliteit van de signaaloverdracht wordt verbeterd. Elk van de acht draden heeft een kleurcode en de procedure om ze in de juiste volgorde in connectoren te bevestigen, wordt meestal "krimpen" genoemd.

Hoe draden te krimpen voor een netwerk
Hoe draden te krimpen voor een netwerk

instructies:

Stap 1

Gebruik een crossover-circuit als de draad bedoeld is om twee apparaten van hetzelfde type aan te sluiten. Een dergelijk schema wordt bijvoorbeeld gebruikt om gegevensuitwisseling tussen netwerkkaarten van twee computers te organiseren of om twee "hubs" - netwerkswitches, aan te sluiten, waarop elk meerdere lokale computers zijn aangesloten. De kleur van de draden in dit schema voor een van de connectoren moet in de volgende volgorde worden afgewisseld: wit-oranje, oranje, wit-groen, blauw, wit-blauw, groen, wit-bruin, bruin. De volgorde van de kleuren van de vlecht van de draden voor de tweede tip: wit-groen, groen, wit-oranje, blauw, wit-blauw, oranje, wit-bruin, bruin.

Stap 2

Gebruik een rechte stroomkring bij het krimpen van draden die bijvoorbeeld de netwerkkaart van een computer verbinden met een router of modem. In dit geval moet de bedrading zo worden geplaatst dat de kleuren van hun vlechtwerk in beide kabelschoenen in deze volgorde volgen: wit-oranje, oranje, wit-groen, blauw, wit-blauw, groen, wit-bruin, bruin. De schakeling met deze volgorde van draden in de kabelschoenen voldoet aan de EIA/TIA-568B norm.

Stap 3

Minder vaak wordt de standaard met de aanduiding EIA / TIA-568A gebruikt, waarvoor de kleuren van de vlecht van de draden in de volgende volgorde moeten worden afgewisseld: wit-groen, groen, wit-oranje, blauw, wit-blauw, oranje, witbruin, bruin. U zult geen verschil merken in bandbreedte of andere verbindingsparameters bij het gebruik van deze twee standaarden, ze zijn gelijkwaardig.

Stap 4

Gebruik een speciale twisted-pair (crimper) krimptang - verkrijgbaar bij computerwinkels. Dit gereedschap kan worden vervangen door een gewone platte schroevendraaier en een mes, maar om in dit geval niets te breken en de gewenste verbindingskwaliteit te krijgen, is een veel hogere kwalificatie vereist.

Stap 5

Strip de plastic isolatie van elk uiteinde een halve inch (12,5 mm) van de kabel en leg de draden in de juiste volgorde.

Stap 6

Zonder de draden te strippen, duwt u ze helemaal in de overeenkomstige gaten van de contacten van elk van de nokken. Steek vervolgens de plastic houder in de opening aan de onderkant van de RJ-45-aansluiting en krimp. De crimper heeft een speciale groef voor deze bewerking, net als voor de bewerking die in de vorige stap is beschreven.

Aanbevolen: