Hoe Een Kruis Te Krimpen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kruis Te Krimpen?
Hoe Een Kruis Te Krimpen?

Video: Hoe Een Kruis Te Krimpen?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to Tie a Tie (Mirrored / Slowly) - Full Windsor Knot 2023, Februari
Anonim

Een netwerkkabel is de goedkoopste en gemakkelijkste manier om twee computers met elkaar te verbinden. Hiermee kunt u bestanden uitwisselen, een netwerkspel spelen of profiteren van de internettoegang die beschikbaar is op de basiscomputer. Voor directe computer-naar-computer communicatie, wanneer er geen speciale netwerkapparaten zijn, is het handig om een ​​flip-kabel of crossover te gebruiken. Deze naam geeft aan dat de draden gekruist zijn in vergelijking met een standaard kabelkrimp.

Hoe een kruis te krimpen?
Hoe een kruis te krimpen?

Het is nodig

  • - krimptang;
  • - netwerk kabel;
  • - aansluiting.

instructies:

Stap 1

Koop twee connectoren voor een netwerkkabel, of liever vier als je nog nooit eerder een kabel hebt gekrompen. Technisch genoemd RJ-45 of 8P8C, ze worden verkocht in elke computerhardwarewinkel. Bereid daarnaast de netwerkkabel zelf en de krimptang voor.

Stap 2

Meet de juiste hoeveelheid van de achtaderige netwerkkabel af als je al een spoel van deze draad hebt. U kunt ook de afstand meten waarop uw computers zich bevinden en een kabel kopen in een winkel. Netwerkkabels zijn er in verschillende soorten, afgeschermd, dubbel afgeschermd, gevlochten of enkeladerig. Elke kabel is geschikt voor een kamer of om in een ingang te leggen, hoewel een meeraderige kabel flexibeler is, wat handig is voor aansluiting op een laptop.

Stap 3

Strip de isolatie- en afschermingslaag (indien aanwezig) ongeveer 2,5 centimeter van elk uiteinde van de kabel. Dit kan worden gedaan met een mes, draadsnijders of een speciaal gereedschap - een stripper. Zorg ervoor dat u de gekleurde isolatie van de kabeladers zelf niet beschadigt. Als u een breuk of breuk in de bedrading opmerkt, knipt u eenvoudig dat gedeelte van de kabel af en stript u aan deze kant een paar centimeter van de kabel opnieuw.

Stap 4

De draden zijn meestal in elkaar gedraaid, waarvoor de netwerkkabel "twisted pair" wordt genoemd. Ontwar ze zodat u de draden in één lijn kunt leggen en de lengte van alle draden kunt afknippen. Dit kan met een schaar, draadknipper of krimptang.

Stap 5

Voor het krimpen van de kabel volgens het "kruis" -schema, voor het aansluiten van de computer op de computer, wordt een speciale opstelling van draden gebruikt. Aan het ene uiteinde van de kabel moet de volgorde van de geleiders als volgt zijn: wit-oranje, oranje, wit-groen, blauw, wit-blauw, groen, wit-bruin, bruin. Leg de draden op een rij, knijp met twee vingers en steek ze in de connector totdat deze stopt. Kijk hoe correct de aders van het netsnoer in de groeven worden gestoken. Steek de kunststof stekker met draden in de krimptang en knijp stevig in de grepen van de krimptang. Half klaar, je hebt een kant van de crossover-kabel gekrompen.

Stap 6

Leg de geleiders van het vrije uiteinde van je kabel in deze volgorde neer: wit-groen, groen, wit-oranje, blauw, wit-blauw, oranje, wit-bruin, bruin. Zoals je kunt zien, is de lay-out anders. Kijk naar de connector: aan de ene kant is hij plat en aan de andere kant heeft hij een vergrendelingslipje. Steek de draden in de RJ-45 zodat de bruine draad zich aan de rechterkant van de rij draden bevindt. Controleer de bestelling en hoe goed de bedrading in de connector zit. In een krimptang steken en stevig aandrukken. Als het goed is gedaan, heb je een complete crossover-kabel. U kunt dit controleren op een netwerktester of proberen de communicatie tussen computers op te zetten.

Populair per onderwerp