De Windows-screensaver Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Windows-screensaver Wijzigen
De Windows-screensaver Wijzigen

Video: De Windows-screensaver Wijzigen

Video: De Windows-screensaver Wijzigen
Video: How To Customize Windows Screensaver 2024, Mei
Anonim

Een screensaver, of screensaver, is een programma dat wordt gestart wanneer de computer lange tijd niet wordt gebruikt om de fosfor van kathodestraalbuismonitoren te beschermen tegen doorbranden en het stroomverbruik te verminderen. Bovendien kan de screensaver worden gebruikt om de privacy te beschermen als de optie voor wachtwoordbeveiliging is ingeschakeld.

De Windows-screensaver wijzigen
De Windows-screensaver wijzigen

instructies:

Stap 1

Het besturingssysteem biedt gebruikers een set vooraf gebouwde schermbeveiligingen. Daarnaast is het mogelijk om uw geselecteerde afbeeldingen om te zetten in screensavers. Als u Windows XP hebt geïnstalleerd, klikt u met de rechtermuisknop op de vrije ruimte op het scherm, selecteert u "Eigenschappen" in het contextmenu en gaat u naar het tabblad "Screensaver".

Stap 2

Klik in het gedeelte "Screensaver" op de pijl-omlaag om de lijst met kant-en-klare screensavers uit te vouwen en vink ze aan. Met de knop "Opties" kunt u het beeld beïnvloeden: snelheid van verandering, positionering op het scherm, enz. Klik op Voorbeeld om te zien hoe het welkomstscherm er op uw monitor uitziet.

Stap 3

Selecteer in de lijst "Interval" het tijdsinterval waarop de screensaver zal starten. Als u het vakje naast Wachtwoordbeveiliging aanvinkt, kan het welkomstscherm alleen worden verwijderd na het invoeren van het wachtwoord dat voor dit account is gedefinieerd. U kunt dus veilig weglopen van de computer, wetende dat niemand de inhoud van uw mappen kan achterhalen als u hem uw wachtwoord niet hebt gegeven.

Stap 4

Om een screensaver van uw eigen foto's te maken, plaatst u de afbeeldingen in de map Mijn documenten / Mijn afbeeldingen. Selecteer in de lijst met screensavers het item "Presentatie" Mijn afbeeldingen ". Gebruik de knop Opties om de afbeeldingsgrootte en framesnelheid in te stellen. U kunt video-effecten toepassen bij het wisselen van foto's, kleine tekeningen uitrekken om het hele scherm te vullen, enz.

Stap 5

Als uw computer Windows 7 Professional gebruikt, selecteert u na met de rechtermuisknop op de vrije ruimte op het scherm te hebben geklikt de opdracht "Personaliseren" en klikt u op het pictogram "Screensaver" onder aan het venster. Kies een geschikte screensaver uit de lijst in het gedeelte "Screensaver". Gebruik het item "Foto's" om uw eigen presentatie te maken.

Stap 6

Als u Windows Home Edition hebt geïnstalleerd, is het item "Personalisatie" in het contextmenu niet beschikbaar. Druk op Ctrl + Esc en selecteer "Configuratiescherm". Voer in de zoekbalk "screensaver" in en selecteer in het nieuwe venster het commando "Change screensaver". Ga dan verder zoals hierboven beschreven.

Aanbevolen: