De Opstartvolgorde Van Windows Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Opstartvolgorde Van Windows Wijzigen
De Opstartvolgorde Van Windows Wijzigen

Video: De Opstartvolgorde Van Windows Wijzigen

Video: How To: In het BIOS Menu de opstartvolgorde veranderen (boot sequence) 2022, December
Anonim

Veel gebruikers installeren meerdere besturingssystemen tegelijk. Wanneer de computer opstart, verschijnt een lijst met beschikbare besturingssystemen, de standaardselectietijd is 30 seconden. Dit is niet erg handig, dus u moet het opstartvenster van Windows configureren.

De opstartvolgorde van Windows wijzigen
De opstartvolgorde van Windows wijzigen

instructies:

Stap 1

Installatie van twee of meer besturingssystemen verhoogt de betrouwbaarheid van het opslaan van informatie aanzienlijk, geeft meer mogelijkheden om de computer te herstellen in geval van een ernstige storing. Maar in het geval dat het standaardsysteem niet is geladen dat u nodig hebt, moet u het handmatig selecteren en op Enter drukken. De volgorde waarin Windows opstart, kan echter eenvoudig worden gewijzigd.

Stap 2

Open: "Start" - "Configuratiescherm" - "Systeem" - "Geavanceerd" - "Opstarten en herstellen". U ziet een vervolgkeuzelijst met besturingssystemen en de tijd die is ingesteld om ze te selecteren. Vouw de lijst uit en selecteer het besturingssysteem dat standaard moet opstarten. De lijst komt meestal overeen met het menu dat u ziet wanneer u het systeem start - als u bijvoorbeeld een tweede besturingssysteem in de startlijst nodig heeft, selecteert u hier ook het tweede.

Stap 3

Wijzig de selectietijd van 30 seconden naar 3. Drie seconden is voldoende om eventueel een ander besturingssysteem te selecteren. U kunt de opstartlijst helemaal verwijderen door het selectievakje uit de regel "Een lijst met besturingssystemen weergeven" te verwijderen. In dit geval wordt het besturingssysteem van uw keuze onmiddellijk geladen. Maar het wordt niet aanbevolen om dit te doen, omdat u in geval van een systeemcrash of andere problemen niet kunt opstarten vanaf het tweede besturingssysteem.

Stap 4

Verwijder het selectievakje niet uit de regel "Herstelopties weergeven". Laat de weergavetijd op 30 seconden staan. Als je problemen hebt met het opstarten, kun je op F8 drukken en de juiste hersteloptie selecteren in het menu dat wordt geopend. Laad bijvoorbeeld de laatst bekende goede configuratie.

Stap 5

Veel gebruikers installeren naast Windows ook het Linux-besturingssysteem op hun computer. In dit geval is de bootloader meestal Grub, wanneer het systeem opstart, verschijnt een opstartmenu, waarin Linux eerst komt, dan Windows. Om deze volgorde te wijzigen, zoekt u het bestand /boot/grub/menu.lst en bewerkt u het door de OS-namen erin om te wisselen. Na deze bewerking start Windows standaard op.

Populair per onderwerp