De Naam Van De Gebruikersmap Wijzigen In Windows 10 Pro

Inhoudsopgave:

De Naam Van De Gebruikersmap Wijzigen In Windows 10 Pro
De Naam Van De Gebruikersmap Wijzigen In Windows 10 Pro
Anonim

Het hernoemen van uw account in Windows 10 is een eenvoudig proces, maar het wijzigen van de naam van de gebruiker zelf verwart veel nieuwkomers vaak. Hoe verander ik de naam van de aangepaste map in Windows 10 Pro en andere versies?

De naam van de gebruikersmap wijzigen in Windows 10 pro
De naam van de gebruikersmap wijzigen in Windows 10 pro

Redenen voor naamswijziging

Meestal is deze procedure nodig voor het correct functioneren van programma's die niet weten hoe ze normaal moeten werken met Cyrillische tekens en symbolen. In zeldzame gevallen is een naamswijziging nodig omdat de gebruiker de oude naam niet leuk vindt of omdat hij het eerste heeft ingevoerd dat in hem opkwam tijdens de installatie van het besturingssysteem.

Hoe u uw gebruikersnaam kunt wijzigen

Volg deze stappen om de naam van een accountnaam in Windows 10 te wijzigen:

 1. Roep de opdrachtregel met beheerdersrechten op (u vindt deze bijvoorbeeld in het menu Start, klik op de opdrachtregel van het PCM en selecteer "Als administrator uitvoeren").
 2. Typ t user Administrator / active: yes in de opdrachtregel en voer het programma uit. Als er een fout optreedt, moet u de gebruikersnaam wijzigen in een naam die is geschreven in het Engels - Beheerder.
 3. Log uit van je account en log in met een nieuwe naam. In het geval dat het account dat is aangemaakt met behulp van de opdrachtregel niet verschijnt, wordt aanbevolen om de computer opnieuw op te starten.
 4. Nadat u een nieuw profiel hebt ingevoerd, moet u de tool "Computerbeheer" bellen met Win + I.
 5. Zoek de sectie "Lokale gebruikers" in het linkerdeel van het venster dat verschijnt en klik op de eerste map in de lijst.
 6. Open het menu voor uw aangepaste invoer en selecteer Naam wijzigen.
 7. Voer een nieuwe accountnaam in. Tegelijkertijd is het hoogst onwenselijk om dergelijke namen te gebruiken waarin Cyrillische tekens voorkomen.
 8. Ga naar de map C:\Gebruikers (of de map Gebruikers) en wijzig de naam van de gewenste map. Natuurlijk moet de naam exact overeenkomen met wat er in de vorige stappen is geschreven.
 9. Roep de register-editor aan (hiervoor moet u op Win + R drukken en regedit uitvoeren).
 10. Vouw de HKLM-registersleutel uit.
 11. Volg het pad SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion.
 12. Open ProfileList en dubbelklik op de parameter ProfileImagePath.
 13. Voer een nieuwe waarde in (de nieuwe waarde wordt de nieuwe profielnaam).

Daarna hoeft u alleen nog alle uitgevoerde acties op te slaan en in te loggen onder het hoofdaccount. Als alles correct is gedaan en de accountnaam is gewijzigd, moet u naar de opdrachtregel gaan en de beheerdergebruiker deactiveren. Voer hiervoor net user Administrator / active: no in.

De genomen stappen zijn geschikt voor alle versies van het besturingssysteem Windows 10, behalve voor home (Home). Het verschil met de home-versie is dat je hier niet alleen de ProfileImagePath-waarde in het register moet wijzigen, maar ook alle waarden C: \ Users \ OldName moet zoeken en deze vervolgens moet vervangen door C: \ Users \ NewName. Anders zijn alle acties precies hetzelfde.

Populair per onderwerp