De Netwerknaam Wijzigen In Windows 7

Inhoudsopgave:

De Netwerknaam Wijzigen In Windows 7
De Netwerknaam Wijzigen In Windows 7

Video: De Netwerknaam Wijzigen In Windows 7

Video: Change Language and Region Settings on windows 7 2022, December
Anonim

De naam van het lokale netwerk wordt ingesteld wanneer het wordt gemaakt of wanneer het besturingssysteem voor het eerst een netwerkverbinding detecteert wanneer de computer de volgende keer wordt ingeschakeld. Nadat de naam is ingesteld, kunt u deze later wijzigen - deze functie wordt geleverd in Windows 7 en is zeer eenvoudig te implementeren.

De netwerknaam wijzigen in Windows 7
De netwerknaam wijzigen in Windows 7

instructies:

Stap 1

U kunt naar het formulier gaan met het veld voor het wijzigen van de netwerknaam via een van de applets van het Configuratiescherm van Windows 7. Om het paneel te openen, opent u het hoofdmenu van het besturingssysteem en selecteert u het item met de naam in de rechterkolom. Klik in het gedeelte "Netwerk en internet" van het paneel op de link "Netwerkstatus en taken bekijken", en de vereiste applet verschijnt op het scherm.

Stap 2

Deze applet kan op verschillende andere manieren worden gestart. Beweeg bijvoorbeeld uw muis over het netwerkverbindingspictogram in de rechterbenedenhoek van de taakbalk en klik erop met de linkermuisknop. In het pop-upvenster om de benodigde applet te starten, is er een link "Netwerkcentrum" - klik er ook op met de linkerknop. En als u Verkenner geopend heeft, kan hetzelfde worden gedaan via het contextmenu van het netwerkobject - het wordt opgeroepen door met de rechtermuisknop te klikken. Selecteer Eigenschappen in het menu en het gewenste Configuratiescherm wordt gestart.

Stap 3

In de Network and Sharing Center-applet is de rechterkant verdeeld in verschillende secties. De tweede van boven heeft een subkopje "Bekijk actieve netwerken" en bevat een icoon, een naam en een aanduiding van het netwerktype in de linkerkolom. Klik met de linkermuisknop op het pictogram om de naam te bewerken. Het benodigde formulier verschijnt in een apart venster.

Stap 4

Vervang in het veld "Share Name" de oude naam door de nieuwe. Indien nodig kunt u in dezelfde vorm het pictogram wijzigen dat wordt gebruikt om het netwerk weer te geven. Om dit te doen, klikt u op de knop "Wijzigen" en selecteert u het meest geschikte pictogram uit de set die wordt geopend. Als daar niets waardevols wordt gevonden, kunt u op de knop "Bladeren" klikken en zoeken naar afbeeldingen in andere dynamische bibliotheken (extensie dll), uitvoerbare bestanden (exe), pictogrambestanden (ico) of afbeeldingen van grafische formaten (bmp, gif, jpg, png, enz.).

Stap 5

Klik op OK om de bewerking te voltooien en sluit vervolgens het Configuratiescherm.

Populair per onderwerp