Hoe De Tweede Processor Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Tweede Processor Aan Te Zetten
Hoe De Tweede Processor Aan Te Zetten

Video: Hoe De Tweede Processor Aan Te Zetten

Video: Hoe De Tweede Processor Aan Te Zetten
Video: Hoe werkt de CPU deel 1 2024, Mei
Anonim

Centrale verwerkingseenheden in moderne personal computers en laptops zijn voorzien van meerdere kernen. Daarnaast zijn er moederborden die meerdere onafhankelijke CPU's tegelijk ondersteunen. Vaak zijn er problemen met het afsluiten van de kernel of de hele processor.

Hoe de tweede processor aan te zetten
Hoe de tweede processor aan te zetten

instructies:

Stap 1

Als u met een computer werkt die twee onafhankelijke processors gebruikt, moet u hun activiteit in het BIOS-menu controleren. Zet uw computer aan en open het aangegeven menu. Gebruik hiervoor de speciale functietoets.

Stap 2

Zoek het menu dat de parameters van de CPU-bewerking weergeeft. Zorg ervoor dat beide apparaten zijn ingeschakeld. Activeer anders de vereiste hardware. Als u deze procedure niet handmatig kunt voltooien, past u de oorspronkelijke moederbordinstellingen toe.

Stap 3

Keer terug naar het hoofdvenster van het BIOS-menu. Markeer het vak Reset BIOS of Gebruik standaardinstellingen. Klik op de OK-knop. Ga naar Opslaan en afsluiten. Start uw computer opnieuw op en sla de instellingen op.

Stap 4

In een situatie waarin het geen afzonderlijke processor is, maar een van de kernen van een enkele CPU, gebruikt u de functies van het Windows-systeem om het apparaat te besturen. Open het startmenu. Typ msconfig in het zoekvak en druk op Enter.

Stap 5

Open het submenu Boot en selecteer met de linkermuisknop het actieve besturingssysteem. Ga naar het menu Geavanceerde opties door op de overeenkomstige knop te klikken. Activeer de functie "Aantal processors". Vink hiervoor het vakje aan naast het veld met dezelfde naam.

Stap 6

Klik op de pijl en specificeer in het vervolgkeuzemenu het maximaal beschikbare aantal cores. Klik op de OK-knop. Pas de parameters toe nadat u bent teruggekeerd naar het vorige venster. Start je computer opnieuw op.

Stap 7

Gebruik het menu "Taakbeheer" om alle kernen van de centrale processor te activeren wanneer u met een specifiek programma werkt. Open het door op de toetsen Ctrl, Delete en Alt te drukken. Klik met de rechtermuisknop op het aangepaste proces.

Stap 8

Selecteer in het menu dat verschijnt het item "Stel match in". Activeer alle kernen van de centrale processor door de vakjes er tegenover aan te vinken. Sla uw wijzigingen op.

Aanbevolen: